• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazura o svemu, pa i povratku Leonarda u Partizan!

Autor mondo.rs

Razgovarali smo sa generalnim direktorom crno-belih, Milošem Vazurom. Tema je bilo - dovoljno!

 Vazura o svemu, pa i povratku Leonarda u Partizan! Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

/od reportera Monda sa Kipra/

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura od ponedeljka je uz fudbalere "parnog valjka", koji se već dve sedmice nalaze na Kipru, gde se spremaju za drugi deo sezone.

Sa čelnikom prvaka Srbije, na terasi hotela "Rojal Apolonija" (bazi crno-belih), pričali smo o prelaznom roku i drugim aktuelnim temama.

Partizan je ove zime, kada je reč o pojačanjima uradio dobar posao. Ciljevi postavljeni u decembru prošle godine uglavnom su ispunjeni.

Crno-beli su, međutim, planirali da finansijku konstrukciju za drugi deo sezone zatvore prodajom nekog od prvotimaca. Desetak dana pred početak sezone i dalje su svi na broju. Crta je definitivno povučena oko dolazaka u klub, dok su odlasci i dalje mogući, pa čak i posle dvomeča sa Česima u Ligi Evrope.


Krenimo redom...

Najavljivala se prodaje Leandrea Tavambe, međutim, on je i dalje u Partizanu.

"Ostaje, nije bilo konkretnih ponuda, teorijski – čak i posle Viktorije može da ode u Kinu. Imali smo sličan slučaj sa Abubakarom, koji je posle završetka prelaznog roka u Evropi otišao. To, međutim, nije realno."

Oko čega je nastao problem sa prodajom Tavambe?

"Nije u pitanju cena. Svakom klubu kažemo dajte vi nama ponudu, pa ćemo da pregovaramo. Za Tavambu je sve bilo na priči, ništa konkretno na papiru. Za tri godine u Partizanu sam naučio - prava ponuda je samo ona koja dođe na papiru."

Danilo Pantić je igrač Čelsija, a Partizan želi da otkupi ugovor. Dokle se stiglo?

"Upravo pregovaramo o tome da postane fudbaler Partizana i mislim da će pozitivno da se završi. Pokušavamo da napravimo aranžman kao za Marka Jankovića, da 50 odsto od naredne prodaje ide Čelsiju, a druga polovina Partizanu. I Pantićeva želja da ponovo postane igrač crno-belih je isto jaka."

Šuška se da je iz Kine stigla ponuda za Marka Jevtovića?

"Ništa, nema nijedne zvanične ponude."

Dušan Vlahović?

"Dobili smo draft ugovor s Fiorentinom, videćemo ovih dana."

Marko Janković imao je ponudu francuskog Amijena. Nije odgovarala ni Partizanu, a ni fudbaleru...

"Nije ni klub hteo da ga proda! Nismo bili baš nešto zadovoljni tom ponudom - dosta je bila sastavljena iz bonusa i rata. Pitali smo Jankovića i dobili odgovor da baš nešto i nije zainteresovan. Ne mogu da kažem koliko je ponuđeno, jer i Olimpijakos ima svoj deo. Oko dva miliona..."

Dugo se pregovoarala sa Olimpijakosom oko transfera Saše Zdjelara. Kakav je ugovor napravljen?

"Zdjelar je u Partizanu do juna i mi tada imamo prvenstvo u odnosu na Grke, možemo da ga otkupimo za 500.000 evra. Ali, ako do toga dođe, Olimpijakosu pripada 50 odsto od naredne prodaje."

FINANSIJSKA SITUACIJA NIJE POVOLJNA

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


Partizan je ostao bez planiranog novca od transfera, koji je klubu neophodan.

"Teško ćemo izaći na kraj, pokušavamo da povučemo neka sredstva unapred od Olimpijakosa, takođe i od transfera Vlahovića u Fiorentinu (milion i po). Izdržaćemo, imamo i neke stare obaveze, repove bivše uprave. Izgubili smo spor sa Mogrenom oko Nikole Vujovića i morali smo da platimo 167.000 evra..."

Da li Partizan pregovora oko dovođenja jakog generalnog sponzora?

"Imali smo podršku od države i Telekoma, možda ćemo početi revidiranje ugovora, prošlo je godinu dana od kada smo obnovili ugovor."

Inspekcija UEFA bila je nedavno na stadionu Partizana i pozitivno je iznenađena onim što je zatekla u klubu.

"Inspektor je oduševljen. Od toga da nam zabrane nastup u Evropi, jer nismo ispunjavali uslove, došli smo do toga da na našem stadionu može da se igra polufinale Lige Evrope. Uradili smo mnogo, kao niko do sada. Nije bilo veće investicije od izgradnje stadiona. Završili smo kapije, instalirali kamere, renovirali svlačionice, obnovili kancelarije, kupili autobus..."

Crno-beli planiraju da još ulažu u objakat u Humskoj ulici.

"Planiramo da postavimo novu travu, kao i grejače. Pokrivanje stadiona je velika investicija. Videli smo u Kijevu kakva je konstrukcija krova i da je postavljena neka vrsta cirade. Kod nas nije dozvoljena cirada zbog snega, ali ako stadion u Ukrajini može da izdrži, zašto ne bi i kod nas? Za tako nešto potreban nam je još jedan dobar prelazni rok, kao letos."

SUPERLIGA I ZVEZDA

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



Biće žalbe!

Partizan je zbog nereda navijača na "večitom derbiju" kažnjen utakmicom pred praznim tribinama protiv Zemuna, zatvaranjem južne tribine protiv Rada i novčanom kaznom od 300.000 dinara.

"Žalićemo se da se kazna skine za tu drugu utakmicu, gde se zatvara jedna tribina, plus da se smanji finansijski deo."

Partizan i ove zime zaostaje za Crvenom zvezdom. Prošle je uspeo da je stigne posle "minus šest". Da li moguće isto učiniti na "minus devet"?

"Aktuelni smo šampioni, Zvezda je dosta jača nego prošle godine. Biće teška borba, ali sam optimista. Čeka nas još jedan derbi, tu je i podela bodova, kvalitetniji smo od njih. Očekujem borbu do poslednjeg kola."

Kakvi su danas odnosi sa Zvezdom?

"U redu su, bili su čelnici Zvezde na derbiju kod nas, dočekani su kako dolikuje. Učinili smo sve da ne dožive neprijatnost. Videćemo..."

LEONARDO JE UVEK DOBRODOŠAO

Da li biste ponovo doveli Leonarda u Partizan?

"Bih!"

Vazura je i dalje u kontaktnu sa brazilskim fudbalerom.

"Lično komuniciram s njim, čujemo se, ne znam da li je zadovoljan, ali to je igrač koji voli Partizan. Koliko god je bila teška saradnja s njim, znate kako je odigrao i za godinu smo zaradili smo na njemu četiri miliona evra. Jeste da je bila teška komunikacija i da smo imali probleme, ali kad izađe na teren... Na kraju smo se rastali kao prijatelji. Čak i kada je odlazio zvao me je iz Rima i tražio mi da mu kupim kartu da se vrati", rekao je Vazura na kraju intervjua.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC