• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laporta: Madriđani imaju Barselonitis

"Ako su u Madridu slavili našu eliminaciju iz Lige šampiona, onda boluju od Barselonitisa", rekao je predsjednik Barselone Đoan Laporta.

 Laporta: Madriđani imaju Barselonitis Izvor: MONDO

Ipak, kapiten tog tima Ćavi Ernandez obratio se Madriđanima bez pretjeranog povoda i tako pružio podlogu Florentinu Perezu da ga optuži da boluje od Realitisa.

Za razliku od fudbalera i trenera Barselone, predsjednik katalonskog kluba Đoan Laporta stoički je i sportski podnio eliminaciju svog kluba u polufinalu Lige šampiona od Intera.

Dok je Pep Gvardiola govorio od "dekadenciji", a Viktor Valdes nasrtao na slavljenika Žozea Murinja, Laporta je (kako uostalom i priliči predsjedniku) čestitao rivalu na "dobro obavljenom poslu".

"Znali su kako da se suprotstave našem fudbalu", rekao je Laporta, kojeg uskoro očekuju izbori u klubu.

"Inter se fokusirao na stil igre, koji nama nikako nije odgovarao", dodao je predsjednik svrgnutog prvaka Evrope, ali i dalje aktuelnog šampiona Španije.

"Komplimenti sa naše strane idu predsjedniku (Masimu Moratiju), treneru (Žozeu Murinju) i Interovim igračima", rekao je Laporta.

Iste večeri kada je Inter rastužio Barselonu, gradom se pronijela vijest da je eliminacija Barse iz Lige šampiona proslavljena u Madridu, naročito u taboru Reala. Na tu temu, Laporta je rekao:

"Ne znam da li je bilo slavlja u Madridu. Ako su slavili naš poraz, onda boluju od ozbiljnog Barselonitisa. Na oficijelnom nivou, primjetio sam operativno i veoma sportsko ponašanje od strane Madriđana", prokomentarisao je Laporta navodno slavlje među navijačima Reala, ali se i ogradio apostrofirajući da Barsa i Real imaju korektan odnos na nivou dvije uprave.

Laporta je svjestan da će ekipi, poslije bolne eliminacije od italijanskog šampiona, biti teško da nastavi trku sa Realom u Primeri. Zato je igračima dao podršku.

"Naši igrači željeli su da pruže veliko zadovoljstvo navijačima. Zato su sada jako tužni i slomljeni, ali u narednih par dana će ponovo stati na noge", rekao je Laporta.

"Oni znaju da moraju da daju sve od sebe da osvoje La Ligu. Pričao sam sa njima i prenio sam im riječi ohrabrenja, ulio dozu ponosa. Rekao sam im i da moraju da ustanu i gledaju unaprijed. Oni su profesionalci i sportisti", dodao je prvi čovjek Barselone.

Da li Ćavi ima Realitis?



U porazu od Intera, Madrid je opet bio tema u Barseloni, ali ovog puta iz ugla jednog od fudbalera Barse. Ćavi Ernandez nije mogao, a da se ne dotakne Reala i njegovih navijača, što na neki način daje pravo Florentinu Perezu da izađe u javnost i kaže kako u Barseloni boluju od Realitisa.

"Veoma je tužna činjenica za navijača Barselone, kao što sam ja, što neću doživjeti da igram finale Lige šampiona na njihovom Santijago Bernabeu stadionu u sred Madrida. Bar oni u Madridu mogu malo da se opuste sada, jer smo ih poštedili bolne večeri", prokomentarisao je Ćavi eliminaciju Barselone na korak od finala, 22. maja u prestonici Španije.

Suprotno od načina na koji je poraz podnio Laporta, Ćavi je izjavio:

"Mi smo ponosni, ali ne znam da li tamo u Milanu imaju razloga da budu ponosni. Ono je bio anti-fudbal", osvrnuo se Ćavi na defanzivu Intera u revanšu na Kamp Nou, poslije pobjede od 3:1 u prvom meču.

Eliminacija Barselone podijelila je i špansku štampu. Madridski sportski listovi "Marka" i "As" veličaju taktiku Žozea Murinja i sanjaju da jednog dana preuzme njima omiljeni Real Madrid, dok su listovi iz Barselone, "El Mundo Deportivo" i "Sport" šokirani načinom na koji je Inter izborio finale.

( MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC