• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Još 90 minuta do derbija...

Kome će 1. maj biti crveno, a kome crno slovo u kalendaru?

 JSL: Još 90 minuta do derbija... Izvor: MONDO

Fudbalski radovi na osvajanu titule prvaka Srbije biće nastavljeni na Praznik rada, kada će crno, odnosno crveno-bijeli ponovo biti svako na svojim iskušenjima.

Partizan u subotu od 17 časova igra u Smederevu, dok će Crvena zvezda dva časa kasnije, ponovo na praznom stadionu, ugostiti Čukarički.

Ostalo je još 90 minuta do vječitog derbija, a 360 do kraja prvenstva... Dan pred 27. kolo, rivale u borbi za naslov prvaka Srbije deli bod. I ovaj vikend pokazaće kako u Humskoj i Ljutice Bogdana podnose pritisak.

Na prvi pogled, Partizan ima nešto teži posao, utoliko što gostuje i što za protivnika ima ekipu koja je na posljednjih šest prvenstvenih utakmica primila dva puta po gol! Ali, još drastičnije, Smederevci nisu dali gol na tih šest duela!

Rezultati FK Smederevo od 21. do 26. kola su: 0:1, 0:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:0.

Posljednji pogodak, Smederevo je postiglo 27. marta protiv Crvene zvezde u Beogradu. Tada je u 63. minutu Dejan Živković bio strijelac za 1:1, ali su crveno-bijeli do kraja meča uspjeli da dođu do pobjede od 2:1. Računajući i preostalih 27 minuta sa te utakmice, Smederevci nisu postigli gol ukupno 567 minuta!

To, svakako neće umanjiti oprez u defanzivnoj liniji novog trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, koji je zabilježio sve tri pobjede od kada je na crno-bijeloj klupi naslijedio Gorana Stevanovića. U odbrani Partizana u Smederevu, neće biti suspendovanog Srđe Kneževića, kojeg bi trebalo da zamijeni Radenko Kamberović.

Kapiten Mladen Krstajić oporavio se od teške povrede zadnje lože, ali će po svemu sudeći u vatru tek u vječitom derbiju 8. maja.

"Čitavo proljeće 'vijali' smo Crvenu zvezdu, a sada kad smo izbili na prvo mjesto, vjerujem da ćemo tu i ostati do kraja", rekao je Aleksandar Davidov, najproduktivnije pojačanje Partizana iz januarskog prelaznog roka.

Ukoliko bude u sastavu, Davidov će imati duele sa bivšim fudbalerom Partizana Dejanom Ognjanovićem, od kojeg u velikoj mjeri zavisi igra Smedereva u odbrani.

"Dok se lopta kotrlja, nada i šansa postoje", rekao je Ognjanović, koji je dodao i da Partizan može da očekuje žestok otpor.

Partizan je dobio devet od 11 utakmica ovog proljeća, a dva je odigrao neriješeno (0:0).

KO S KIM DO KRAJA:

PARTIZAN (66): SMEDEREVO, Crvena zvezda, OFK BEOGRAD, Mladi radnik.

CRVENA ZVEZDA (65): Čukarički, PARTIZAN, BSK Borča, SPARTAK.

*napomena: velikim slovima označena su gostovanja.



Kada budu istrčali pred prazne tribine "Marakane", fudbaleri Crvene zvezde znaće rezultat Partizana u Smederevu. Znaće da li su na četiri, dva ili jedan bod zaostatka za vječitim rivalom, pred derbi u Humskoj. Kako god bilo u Smederevu, u Ljutice Bogdana žele da pobijede Čukarički.

Za to će im biti neophodno da postignu pogodak, što nisu učinili na prethodne tri utakmice, odnosno tokom 270 minuta igre! Jedina tri boda, ekipa Ratka Dostanića osvojila je u prošlom kolu, kada je Filip Kasalica postigao autogol za poraz Hajduka u Kuli (0:1).

Prije toga, Zvezda je, takođe, pred praznim tribinama poražena od Javora (0:1) i odigrala neriješeno (0:0) u Čačku, protiv Borca.

"Podatak da nismo postigli gol na tri utakmice ne zvuči dobro. Ali, radili smo ove nedelje na tome i maksimalno smo se trudili na treninzima da eliminišemo sve propuste. Koliko smo u tome uspjeli vidjeće se najprije protiv Čukarikog", kaže "devetka" Crvene zvezde Dejan Lekić, jedan od najodgovornijih za prazne mreže protivnika.

"Radili smo dosta i na psihološkom planu, imali smo vremena da se odmorimo i sakupimo energiju za sve što nas očekuje, a očekuje nas mnogo toga. Međusobno se bodrimo, savjetujemo, a dosta dobrih stvari i savjeta čuli smo i od našeg trenera", dodao je Lekić, strijelac deset golova ove sezone.

Lekić tvrdi da finale Kupa, protiv Vojvodine 5. maja u Humskoj, a potom derbi tri dana kasnije sa Partizanom na istom stadionu neće poremetiti fokus sa utakmice sa Čukaričkim.

"Crvena zvezda jeste veliki favorit, ali nema podršku navijača", podsjeća fudbaler Čukaričkog Bojan Zavišić.

PAROVI 27. KOLA

U subotu (17.00):

ČAČAK: Borac - Vojvodina
SMEDEREVO: Smederevo - Partizan
KRAGUJEVAC: Metalac GM - BSK Borča
POŽAREVAC: Mladi radnik - Javor
KRUŠEVAC: Napredak - Spartak
BEOGRAD: OFK Beograd - Hajduk
BEOGRAD: Crvena zvezda - Rad (19.00)

U nedelju (16.00):

BEOGRAD: Rad - Jagodina

TABELA: Partizan 66, Crvena zvezda 65, OFK Beograd 46, Spartak 45, Vojvodina 40, Jagodina 36, Javor 35, Metalac 34, Borac 31, Smederevo 30, Rad 28, Napredak 25, Hajduk 25, Čukarički 25, BSK 23, Mladi radnik 22.

PAROVI 28. KOLA (8. i 9. maj): BSK Borča - Smederevo, Čukarički - OFK Beograd, Partizan - Crvena zvezda, Hajduk Kula - Mladi radnik, Jagodina - Napredak, Javor - Borac, Spartak - Metalac, Vojvodina - Rad.

LISTA STRIJELACA: Dragan Mrđa (Vojvodina) 16, Andrija Kaluđerović (Rad) 14, Gabrijel Kleo (Partizan) 12, Lamin Dijara (Partizan) 11, Dušan Tadić (Vojvodina) 10, Vojo Ubiparip (Spartak) 10, Dejan Lekić (Crvena zvezda) 10...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC