• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević najavio juriš: Ne volim kalkulisanje!

Autor mondo.rs

"Napad je najbolja odbrana", poručuje Zvezdin trener dan pred CSKA. Imaće "slatke muke" da izabere navalu

 Milojević najavio juriš: Ne volim kalkulisanje! Izvor: MN PRESS

Koji god da bude ishod dvomeča Crvena zvezda - CSKA, Vladan Milojević i njegov stručni štab zaslužuju visoku ocenu za rad u ovoj sezoni.

Došli su u klub posle dramatičnog gubitka titule, iako je pehar već bio pred vratima "Marakane". Uspeli su da trgnu one koji su ostali i u rekordno kratkom vremenskom roku uigraju one koji su došli.

Crveno-beli su trenutno prvi na tabeli Superlige sa devet bodova više od drugoplasiranog Partizana, a od prvog kola kvalifikacija stigli su do šesnaestine finala Lige Evrope i postali jedini klub u istoriji takmičenja kojem je to uspelo.

Postali su i prva generacija Crvene zvezde koja je posle 25 godina uspela da prezimi u Evropi.

Crvena zvezda saopštila je danas da je ostalo oko 5.000 ulaznica i da ih ima za sve tribine, kao i da će iz Moskve doputovati oko 500 navijača CSKA.

Zato, šta god da bude u utorak od 18 časova na stadoionu Rajko Mitić i 22. februara u Moskvi na VEB areni, moći će uzdignutog čela da nastave dalje.

Teško je predvideti ishod onoga što sledi, jer i jedni i drugi ulaze u dvoboj posle zimske pauze, ali prateći rad crveno-belih tokom priprema u Antaliji i igre u prijateljskim mečevima, posebno protiv Zenita, jedno je sigurno - favorizovani CSKA čeka težak posao.

Evo šta o tome kaže Vladan Milojević:

"Došli smo do ovde dokle smo došli na jedan lep način, na nama je da izađemo i odigramo najbolje što možemo ove dve utakmice. U fudbalu je sve moguće, videćemo šta će biti. Mislim da sam do sada pokazao da nisam trener koji voli da kalkuliše. Mi imamo neki naš plan i cilj. Napad je najbolja odbrana, oduvek je tako i ne bih voleo da moji igrači drugačije razmišljaju".

Zvezdin trener istakao je da su se on i njegovi igrači najviše pribojavali igranja pred praznim tribimana. Srećom, UEFA je promenila odluku i dozvolila prisustvo publike.

"Živi nismo bili tih par dana dok smo čekali vesti o tome da li ćemo imati podršku navijača ili ne. Mislim da nas čeka spektakl. Zvezda ovo zaslužuje. I Beograd i Srbija, ceo region. Nemamo tremu, u klubu kruži pozitivna energija i pokušaćemo da je iskoristimo. Delije su naš 12. igrač i očekujem da nam novim spektaklom pomognu da dođemo do povoljnog rezultata".

********

Milojević je u ime celog kluba izrazio saučešće porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca, inače velikog navijača crveno-belih.

"Jako teško nam je sve palo, bio je vrhunski čovek i glumac. Želim mu da tamo gde je otišao i dalje navija za Crvenu zvezdu", dodao je on.



*********

O Rusima...

"Dobro smo se spremali i jedva smo čekali nastavak sezone. Ne bi trebalo trošiti mnogo reči o CSKA. Dolaze iz Lige šampiona, jaka ruska ekipa. Nedostajao im je dobar centralni napadač, ali se sad vratio Musa. Defanzivna linija im ima preko 1.000 odigranih utakmica zajedno... Dobro smo ih analizirali, kao i oni nas, tako da je teško nešto sakriti. Videćemo ih sutra, a neka ostane mala tajna kako ćemo mi izgledati", ostao je zagonetan Milojević, koji je dodao i da je dobro što oba tima ulaze u meč direktno iz pripremnog perioda.

BOAĆI SPREMAN, DILEMA IMA

"Svi su spremni, Boaći je odradio ceo trening i videćemo kako će se osećati sutra. Nekih dilema imam i nadam se da ću ih otkloniti do početka utakmice"
, rekao je Milojević i najavio da ulazak u "nokaut" fazu Lige Evrope i sudar sa tako jakim timom neće znači i promenu stava sa kojim, tvrdi, Crvena zvezda mora da izlazi na teren svaki put.

I protiv bilo koga.

"Trudićemo se da budemo ono što smo bili do sada, borićemo se i dati sve od sebe, a ako neko mora da bude favorit, onda je to CSKA".

Milojević je ponovio da odlazak Kange neće predstavljati problem za njegov tim.

"Koga nema, bez njega se mora. Podvukao bih crtu na jesenji deo, sve što je bilo lepo pamtićemo, a ružno zaboraviti. Idemo dalje... Važno mi je da imam tim u kom vlada jedinstvo, u kom su svi dobri momci i dobri drugari".

Hoće li biti nekih posebnih priprema?

"Neće, pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Sutra ćemo se naspavati, nadam se da neće biti kišni dan i da ćemo uživati u svakoj sekundi, odigrati dobru utakmicu i biti zadovoljni".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC