• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: "Tušanj" koban po Borac!

Banjalučki Borac poražen je od Slobode u Tuzli (2:0), iako je na terenu bio bolji rival. Travnik takođe slavio nad Čelikom (2:1).

 PREMIJER BiH: "Tušanj" koban po Borac! Izvor: MONDO

U prvom meču 26. kola Premijer lige BiH, vodeći Borac nije imao snage da se odupre Slobodi, koja je sa ovom pobjedom možda osvojila ključne bodove za opstanak u eliti. Posebno, jer se sve češće šapuće da će im biti oduzeta tri boda zbog "slučaja Gavarić".

Golove za Tuzlake postigli su Tarik Okanović u finišu prvog dijela iz penala, a tačku na pobjedu stavio je Igor Mostarlić pri kraju drugog poluvremena.


Međutim, Banjalučani, koji uprkos porazu nastavljaju trku za titulom sa Željezničarom, bili su neuporedivo kvalitetniji takmac tokom većeg dijela utakmice, ali su propustili da realizuju nekoliko stopostotnih šansi, što im se na kraju osvetilo.

Odličnu priliku za gol, odnosno dvije, u 18. minutu istog napada propustio je Saša Kajkut, koji je najprije pogodio stativu, da bi u nastavku akcije, u posljednjem trenutku intervenisala odbrana Tuzlaka i izbacila loptu u korner.

Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je u 28. minutu napadač Borca Ljubiša Vukelja, koji je iz "čiste" pozicije šutirao pravo u domaćeg golmana Denisa Mujkića!

I po nepisanom fudbalskom pravilu, uslijedila je kazna u 43. minutu. Igrač Slobode Almir Bekić je oboren u šesnaestercu, a siguran sa "bijele tačke" bio je Tarik Okanović - 1:0.


U nastavku utakmice, domaćin je "čuvao" rezultat, a izabranici Zorana Marića, osim jalove inicijative i želje za izjednačenjem nisu imali snage da stvore još koju pravu priliku pred golom Tuzlaka.

I onda je poslije neuspjele ofsajd zamke odbrane crveno-plavih, Damir Smajlović pripremio "zicer" za Mostarlića, kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu - 2:0.

SLOBODA: Mujkić, Jogunčić, Karadža, Crnogorac, Milošević, Malkić, Okanović, Gavarić, Bekić, Mujić, Smajlović. Trener: Vlatko Glavaš

BORAC: Sušac, Petrić, Damjanović, Čorić, Puzigaća, Sakan, Stevanović, Stančeski, Petrović, Kajkut, Vukelja. Trener: Zoran Marić

U drugoj utakmici u petak, Travnik na "Piroti" je u finišu prvog dijela "slomio" Čelik, pogocima Nusmira Fajića i Nihada Ribića, da bi u drugom dijelu, gosti iz Zenice smogli snage samo za počasni gol (2:1). Strijelac je bio Samir Duro.

PREMIJER BiH 26. KOLO

Travnik - Čelik 2:1
/Fajić 36, Ribić 44 - Duro 67/

Sloboda - Borac 2:0
/Okanović 42 pen, Mostarlić 81/

U subotu (17 h)

Velež - Željezničar
Modriča - Rudar
Leotar - Široki Brijeg
Sarajevo - Zrinjski (19 h)

U nedelju (17 h)

Olimpik - Slavija
Laktaši - Zvijezda

TABELA: Željezničar 50, Borac (+1) 50, Široki Brijeg 42, Zrinjski 42, Sarajevo 39, Velež 37, Leotar 37, Zvijezda 33, Sloboda (+1) 33, Travnik (+1) 33, Olimpik 32, Slavija 32, Rudar 31, Čelik (+1) 29, Laktaši 25, Modriča 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC