• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sprema feštu, ali i strepi!

Autor mondo.rs

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, govorio o tome kakva kontrola očekuje navijače u četvrtak na stadionu u Humskoj. "Bez politike i rasizma, oslobodite prolaze, na dolazite pijani…", poruka je mladog čelnika prvaka Srbije.

 Partizan sprema feštu, ali i strepi! Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Evropsko proleće na pragu je Humske ulice. 

Partizan će u četvrtak ugostiti Viktoriju iz Plzenja u šesnaestini finala Lige Evrope i tako, prvi put posle 13 godina i meča protiv moskovskog CSKA u osmini finala istog takmičenja, na svom stadionu odigrati "prolećnu" utakmicu u Evropi. 

Na Dan državnosti Srbije u Humskoj se sprema i fudbalski praznik. Pored velikog zadovoljstva, uprava "parnog valjka" pomalo i strepi od meča sa Česima. UEFA će sigurno pažljivo pratiti dešavanja na stadionu Partizana i beležiti svaki prekršaj na tribinama. 

"Sve što je bilo do kluba mi smo uradili", počeo je generalni direktor Miloš Vazura razgovor sa novinarima dan uoči duela. 

Mladi čelnik je istakao da je Partizana kod UEFA potrošio sve kredite i da ne veruje da će Evropska fudbalska unija u slučaju bilo kakvog težeg prekršaja imati milosti prema crno-belima, odnosno da šampiona Srbije čeka rigorozna kazna ukoliko se ponove teži incidenti. 

"Potrošeni su svi naši aduti i bojim se da će nam 'zaključati' stadion ako se napravi i minimalan incident. Zamislite da prođemo, a da igramo bez publike. To bi bila katastrofa", upozorio je Vazura.



Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

U Beogradu oko 300 Čeha

"Očekuje se dolazak oko 300 navijača iz Češke. Nećemo dozvoliti paljenje pirotehničkih sredstava, sve ćemo učiniti da se takvi rekviziti ne unesu na stadion."

On se nada da će na tribinama biti oko 20.000 navijača, što je malo manje od štampanih ulaznica.

"Bez navijača ne možemo da napravimo dobar rezultat i potrebni su nam kao 12. igrač. Očekujem veliku podršku od njih, u svakom smislu. Imamo komunikaciju sa svim navijačima. Ne očekujem da bude problema. Da li će neko sedeti na 'jugu', 'severu', 'istoku' ili 'zapadu' to je njihova stvar. Za nas postoje samo jedni navijači - navijači Partizana!", jasan je stav Vazure. 

Generalni direktor "parnog valjka" apelovao je da pristalice crno-belih dođu ranije na stadion. Vazura je govorio i o kontrolama koje očekuju navijače, koje do sada nisu viđene na utakmicama u Humskoj. 

"Molim ljude da dođu dva sata pre početka utakmice. Biće postavljena tri punkta kontrole: prvi će biti pre novih 'kaveza' i tu će se navijačima oduzimati metalni novac, upaljači, olovke… Drugi pregled biće za kontrolu ulaznica i ličnih karata i imena će morati da se poklapaju. Poslednja i treća kontrola biće vizualna i ako se ispostavi da je lice u alkoholisanom stanju biće udaljeno sa stadiona. Maloletne osobe mogu da prisustvuju utakmici samo uz pratioca".

Partizan će imati veliku podršku policije. 

"Imaćemo dobru asistenciju policije, kao što smo imali protiv Skenderbega. Svako lice će morati da sedne na svoje mesto, ono koje je određeno na ulaznici. U suprotnom, pomeraćemo navijače!", objasnio je Vazura.

Politika i rasizam na tribinam nikako ne bi smeli da se dogode, a svaki incident takve vrste mogao bi da povuče drakonske sankcije UEFA prema crno-belima.

"Pozivam sve navijače Partizana da podrže klub, da se ne bave politikom, da isključe svaki vidi rasizma. Takođe, skrenuo bih pažnju navijačima da ne sedaju na prolaze, jer će obezbeđenje morati da reaguje, a u slučaju otpora izgrednik će biti udaljen sa stadiona. Kazne za zakrčene prolaze staju od 20.000 do 40.000 evra", podvukao je Vazura i izrazio nadu da će Partizan sa povoljnim rezultatom naredne nedelje otputovati za Plzenj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC