• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajernu u Gelzenkirhenu ne treba novčanik!

Autor mondo.ba

Bavarci su iz Rura već "ukrali" mladog veznjaka Leona Gorecku, ali prema pisanju njemačkih medija on neće biti jedini koji će Gelzenkirhen zamijeniti Minhenom.

Nakon što su u prethodnih nekoliko sezona redovno obilazili "supermarket" na "Vestfalenu", Bavarci su otišli da provjere šta ima u "komšiluku" i veoma brzo Šalkeu napravili ono što su godinama radili njihovim ljutim rivalima u Dortmundu...

Pokupili najbolje što imaju!

Novi član Bajerna trebalo bi da postane ofanzivni vezista Maks Mejer (22), koji će, kao i Gorecka, na "Alijanc Arenu" doći kao slobodan igrač.

Ključnu ulogu u transferu Mejera, koji je odbio ponude Arsenala i Liverpula, je imao sportski direktor Hasan Salihamidžić, pošto je uspio da ubijedi mladog veznjaka da zajedno sa Goreckom, pojača redove tima iz Minhena.

Navijači Šalkea su "na nož" dočekali vijest o prelasku Gorecke u Bajern, ali ovaj transfer će ih možda još više zaboljeti pošto je Mejer ponikao u klubu.

Treba napomenuti da je i Manuel Nojer svojevremeno došao u redove bavarskog giganta iz Gelzenkirhena, a to mu navijači na "Feltins areni" nikad nisu oprostili.

Ono što takođe sigurno zabrinjava navijače "kraljevsko-plavih" jeste činjenica da se nastavlja trend odlaska najboljih fudbalera nakon isteka ugovora.

Šalke su kao slobodni igrači napustili Žoel Matip (Liverpul), Sead Kolašinac (Arsenal), Klas Jan Huntelar (Ajaks), Erik Čopo Motig (Stouk), Sidni Sam (Bohum), Kristijan Fuš (Lester), Felipe Santana (Krasnodar), Kevin Prins Boateng...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC