• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Da li će "Ajatolah" preživjeti?

Malo ko zna da je jedan od nadimaka čuvenog fudbalskog stručnjaka ser Aleksa Fergusona i "Ajatolah".

 PREMIJER: Da li će "Ajatolah" preživjeti? Izvor: MONDO

Tako su ga, naime, zvali igrači Mančester junajteda koji su se borili za prvu titulu u tada novoformiranoj Premijer ligi, sa Stivom Brusom na čelu. Ovaj zanimljiv podatak otkrio je upravo Stiv Brus, sada trener Sanderlenda, sa kojim se Mančester junajteda sastaje u subotu i koji bi mogao da riješi pitanje novog prvaka Engleske u fudbalu.

Stiv Brus, nekada stameni igrač odbrane Mančestera, kao trener nikada nije osjetio slast pobede nad svojim učiteljom, Aleksom "Ajatolahom" Fergusonom. Čak 14 puta Brus je kao trener Vigana, Birmingema i sada Sanderlenda pokušavao da pobjedi Fergusona, ali se stari lisac nije dao nadmudriti.


Najbliži pobjedi nad Mančesterom Sanderlend je bio upravo ove sezone i to na Old Trafordu. Od pobjede su ga dijelile sekunde, ali su se "crveni đavoli" iščupali izjednačujućim golom u poslednjim trenucima njihovog duela (završeno 2:2).

"Mi stvarno vjerujemo da možemo da pobijedimo i zaista to i želimo", rekao je Brus, koji je 10 godina nosio dres Mančester junajteda, a kome je Ferguson svojevremeno odredio mjesto kapitena svoje ekipe.

Sada bi Brus mogao da dođe glave svom "Ajatolahu".

"Razgovarali smo baš prije nedjelju dana i prisjetili smo se onih dana. Znao je da ga krišom zovemo 'Ajatolah', a mi smo nekako znali da on to zna. Znao je da pobjesni na nas igrače, ali bio je i nevjerovatno human i dobrodušan. Valjda zato svih ovih godina umije sa fudbalerima", ispričao je Brus, pokazavši da poslije svih ovih godina i dalje ima veliki respekt prema Fergusonu.
Sa druge strane, navijači Mančestera će, možda prvi put, navijati za Liverpul, kojem u nedjelju dolazi lider Premijer lige, londonski Čelsi.

Liverpul je vrlo potrošen poslije iscrpljujuće borbe protiv Atletiko Madrida i neuspjeha u polufinalu Lige Evrope i pitanje da li će Rafael Benitez uspjeti da podigne ekipu za izuzetno važan duel sa Čelsijem. Liverpul nije bez motiva. Štaviše, ekipa sa Enfilda se bori za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Liverpul je trenutno tek sedmi sa 62 boda, dva manje od Totenhema i Aston Vile.

Protiv Čelsija će biti tradicija. "Plavci" su pobijedili samo osam puta na 66 gostovanja u Liverpulu, ali su u poslednjih šest mečeva na "Enfildu" tri puta trijumfovali.

Borba za četvrto mjesto takođe je veoma uzbudljiva. U Mančesteru igraju direktni rivali za plasman u Ligu šampiona Siti i Aston vila, a Totenhem dočekuje Bolton. Upravo je Totenhem u najboljoj poziciji. Trenutno je četvrti i ima meč manje od rivala za mjesto u LŠ i eventualnom pobjedom bi zadržao velike šanse da napravi najbolji rezultat u poslednjih 25 godina.

Na ruku Totenhemu ide i ne baš najbolja atmosfera u Mančester sitiju. Karlos Tevez je podigao glas protiv Roberta Manćinija, protiveći se njegovoj metodi da se dva puta trenira u jednom danu, ali i da nije napredovao pod trenerskom palicom Italijana.

Manćini mu je uzvratio da uvijek odredi dva treninga u jednom danu, kad se ne igra utakmica u srijedu i da ne vidi zašto se baš Tevez buni kada je samo jednom radio pod tim režimom. "Tevez ima ugovor na četiri godine, ali ako nije srećan u Mančester sitiju neka pronađe drugi klub. Da, znam da želi da igra u Ligi šampiona, svaki fudbaler to želi. Ali, ako radite u nekom klubu koji gradi nešto veliko najvažnije je da uspijete u tom klubu koji ništa nije veliko osvojio", rekao je Manćini.

PAROVI 37. KOLA:

13.45h Birmingem - Barnli
16.00h Mančester siti - Aston Vila
16.00h Portsmut - Vulverhempton
16.00h Stouk - Everton
16.00h Totenhem - Bolton

nedelja:

14.30h Liverpul - Čelsi
16.00h Fulam - Vest Hem
17.00h Sanderlend - Mančester junajted

ponedeljak:

16.00h Blekburn - Arsenal
16.00h Vigan - Hal

Poslednje kolo:

Čelsi - Vigan
Mančester junajted - Stouk
Bolton - Birmingem
Arsenal - Fulam,
Barnli - Totenhem,
Vest Hem - Mančester siti
Everton - Portsmut
Aston Vila - Blekburn
Hal - Liverpul
Vulverhempton - Sanderlend

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC