• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Esijen: Neću da rizikujem karijeru zbog SP

Najbolji igrač Gane izjavio za "Sport" da će odluku o učešću na Svjetskom prvenstvu donijeti sredinom maja.

 Esijen: Neću da rizikujem karijeru zbog SP Izvor: MONDO

Mundijal je na Stamford bridžu već počeo. Preciznije, takmičenje u Grupi D. Branislav Ivanović, Mihael Balak i Mikael Esjen, saigrači iz Čelsija, trebalo bi da odmjere međusobno snage i u Južnoj Africi kada se budu sastajali Srbija, Njemačka i Gana (u grupi je i Australija).

I dok Srbin i Njemac uveliko razmišljaju o Mundijalu, najbolji igrač Gane još ne zna da li će igrati na svjetskoj smotri fudbala. Za njega je sezona u Čelsiju završena, jer se i dalje oporavlja od povrede zgloba, a još ne zna da li će putovati u Južnu Afriku.

U intervjuu za "Sport" je to i priznao:

"Iskreno, odluku još nisam donio. Sve zavisi od toga kako će teći oporavak i kako ću se tada osjećati. Neću da dovedem u pitanje eventualni nastavak karijere", poručio je 27-godipnji vezista.

"Iza mene je težak period. Morao sam da pauziram nekoliko mjeseci, pa tek onda da počnem lagano da treniram. Dug odmor je ostavio traga, ali uz pomoć stručnjaka pokušavam da se vratim na teren. Nije lako uhvatiti ritam, pogotovo što više nemam pravo na pogrešan potez".

Sa selektorom Milovanom Rajevcem imao je otvoren razgovor.

"Rekao sam mu da sačeka do polovine maja. Moja želja je da budem dio tima, da nosim dres svoje zemlje, kao i prije četiri godine u Njemačkoj. Utakmice na takvim takmičenjima su više od spektakla, prepričavaju se godinama".

O šansama reprezentacija u Grupi D je rekao:

"Timovi su ujednačeni po kvalitetu, odlučivaće nijanse. Jedan dobar potez, inspiracija cijelog tima ili greška rivala. Njemačka je favorit na papiru i toga smo svjesni, ali znam da i vaša ekipa ima sjajne pojedince, koji godinama sa uspjehom igraju po Evropi. Kod prekida nam prijeti velika opasnost. Tu moramo da budemo oprezni".

Naravno, sa Ivanovićem i Balakom je razgovarao o vjerovatnim susretima na Mundijalu.

"Saznao sam koliko im znači da baš njihova reprezentacija bude najbolja u grupi. Međutim, kvalitet mora da se potvrdi na terenu. Nama i Srbiji mnogo toga će zavisiti od međusobnog megdana u prvom kolu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo, pa neka pobijedi bolji", zaključio je Mikael Esijen.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC