• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL : Kleo i Ilić izbušili oklop!

Šest minuta igre u drugom poluvremenu bila su potrebna fudbalerima Partizana da izbuše oklop Smederevaca.

 JSL : Kleo i Ilić izbušili oklop! Izvor: MONDO

Jednu od najtvrđih ekipa Superlige, načeo je Gabrijel Kleo u 52. minutu sa bijele tačke, a šest minuta kasnije, drugi gol od povratka u Partizan postigao je Saša Ilić.

Pred oko 8.000 gledalaca: Smederevo - Partizan 0:2 (0:0).

Sudija Peđa Dumnić iz Novog Sada dosudio je penal za Partizan nakon starta Brazilca Konana nad Markom Lomićem. Lijevi bek Partizana probio je odbranu domaćih i kada se spremao za centaršut u blizini korner linije, rođeni brat Zvezdinog veziste Savija, oborio ga je, što je Dumnić okarakterisao kao najstrožu kaznu.

Siguran realizator, za 13. pogodak u sezoni, bio je Kleo. Lopta je otišla u jednu, a Dejan Ranković u drugu stranu.

Već u narednom napadu, Smederevo je moglo da izjednačenja, ali je Aleksandar Komadina sa šest metara, iz punog trka, poslao glavom loptu preko prečke, što je brzo kaznio popularni "Kapiten".

Ilić je iskosa sa desne strane, sa 12 metara, pogodio Rankovićev dalji ugao i doneo lideru ugodno vođstvo pred finiš meča.

Smederevci nisu postigli gol u Superligi u posljednjih šest kola.

Partizan je u prvom poluvremenu napadao u talasima, Radoslav Petrović propustio je idealnu šansu za 1:0 u 22. minutu, a malo kasnije Laminu Dijari poništen je gol, jer se nalazio u ofsajd poziciji. Smederevo je na prvu priliku čekalo do finiša poluvremena, a tada je rezervista Oliveira do Vale Konan bio u stopostotnoj šansi za gol, ali je Marko Jovanović uspeo da ga zaustavi u posljednjoj sekundi.

Renanu je ovo deveti nastup za Smederevo ove sezone, nijednom nije bio starter i nijednom nije postigao gol.

SMEDEREVO: Ranković - Lukić, Atanacković, Ognjanović, Komadina - Todorov, Živković, Mitrović, Mladenović, Jovanović, Ranković.

PARTIZAN: Božović - Kamberović, Jovanović, Stanković, Lomić - Petrović, Tomić, Ilić, Moreira - Kleo, Dijara.


Ni Čačani u borbi za opstanak, ni Novosađani u namjeri da se koliko-toliko "pokriju" pred finale Kupa i sačuvaju izglede da izađu u Evropu kroz ligu.

Pred oko 1.000 gledalaca u Čačku: Borac - Vojvodina 0:0.

Najbolji akteri meča bili su golmani Radiša Ilić i Željko Brkić, s tim da je ovaj drugi, reprezentativni čuvar mreže, imao nešto više posla. Stoga i zaključak da su "zebre" Miodraga Martaća bile bolji i opasniji rival, naročito u drugom poluvremenu.

Najbliže golu, Čačani su bili 82. minutu, kada je Zoran Kostić šutirao iz prilične udaljenosti, a lopta na putu ka Brkiću zakačila Naemeku Ađurua i umalo se zakoprcala u mreži. Bila bi tamo da je odlični Brkić nije zakačio prstima i preusmjerio na prečku.

Trener Vojvodine Milan Đuričić, pred finale Kupa u srijedu protiv Crvene zvezde (20.30), odlučio je da odmori najboljeg strijelca lige i kapitena Dragana Mrđu, kao i Dušana Tadića, Miroslava Vulićevića, Marsela Pleča, Marija Đurovskog... Iz te perspektive, remi na terenu ekipe koja je kod kuće ove sezone ostvarila osam pobjeda u 13 mečeva jeste uspjeh.

Đuričić je priliku pružio poletarcima, a jedan od njih, Aleksandar Katai imao je odličnu šansu da u 71. minutu postigne gol. Njegov šut lijevom sa sedam metara uspio je da zaustavi Ilić.

Pored Kataija, za Vošu su ove sunčane subote igrali još Vuk Mitošević, Ognjen Mudrinski, Slobodan Medojević, Slaven Stjepanović, Nemanja Bilbija... Ovaj posljednji, zamijenjen je već u prvom poluvremenu, kada je ušao Katai.

Zanimljivo, u isto vrijeme, na terenu bili su kapiten Borca Boban Dmitrović i mladić iz Vojvodine Vuk Mitošević. Dmitrović je sa 38 godina duplo stariji od nade Novosađana. Mitošević je u 19. minutu oprobao šut lijevom nogom, ali je pogodio pravo u Ilića.

Prije toga, Mudrinski je sa četiri metra uspio da prebaci prečku, ali mu je i Ilić otežao posao, jer mu je na vrijeme "ušao u noge".

Gruzijac Giorgi Merebašvili bio je "do bola" sebičan u 26. minutu, kada je kontru Vojvodine povukao Medojević i pasom izbacio vezistu na desni bok. Popularni Mereba, kada je ušao u 16 metara, napravio je dobar dribling i onda iz situacije kada je trebalo da vrati loptu Medojeviću ili uposli Bilbiju, on je odlučio da šutira slabijom, lijevom nogom.

Uradio je to tako da je jedva dobacio do Ilića.

Od tog trenutka, češće se igralo na polovini gostiju i besposleni Brkić sve je češće bio na iskušenjima. Prvi put u gol, Borac je poslao u 40. minutu kada je raspoloženi Miloš Stojčev šutirao jako, ali po sredini gola, što nije bio problem za Brkića.

Stojčev je u 66. minutu krenuo u solo prodor, prošao dva čuvara, a potom i Dejana Karana. Sa 16 metara, stvorio je sebi priliku za šut, ali je Brkić sjajno skratio ugao i paradom uspio da pošalje loptu pored stative. Blizu gola, Borac je bio još jednom do Kostićeve prečke u 82. minutu.

Pet minuta prije toga, Nebojša Prtenjak je na 17 metara od gola Brkića "okrenuo" tri čuvara i šutirao desnom, pola metra pored gola gostiju...

PAROVI I REZULTATI 27. KOLA

ČAČAK: Borac - Vojvodina 0:0

POŽAREVAC: Mladi radnik - Javor 1:0 (0:0)
/Luka 61/

BEOGRAD: OFK Beograd - Hajduk 2:1 (2:1)
/Žeravica 20, Fejsa ag 57 - Kasalica 61/

SMEDEREVO: Smederevo - Partizan 0:2 (0:0)
/Kleo pen 52, Ilić 58/

KRAGUJEVAC: Metalac - BSK 1:3 (1:1)
/Krasić 13 - Obrovac pen 45, Knežević 72, Alivodić 76/

KRUŠEVAC: Napredak - Spartak 2:3 (1:2)
/Gašić 31, Jao 90 - Mirić 37, Nosković 45, 76/

BEOGRAD: Crvena zvezda - Čukarički (19.00)

U nedelju (16.00):

BEOGRAD: Rad - Jagodina

TABELA: Partizan 66, Crvena zvezda 65, OFK Beograd 46, Spartak 45, Vojvodina (+1) 41, Jagodina 36, Javor 35, Metalac 34, Borac (+1) 32, Smederevo 30, Rad 28, Napredak 25, Hajduk 25, Čukarički 25, BSK 23, Mladi radnik 22.

PAROVI 28. KOLA (8. i 9. maj): BSK Borča - Smederevo, Čukarički - OFK Beograd, Partizan - Crvena zvezda, Hajduk Kula - Mladi radnik, Jagodina - Napredak, Javor - Borac, Spartak - Metalac, Vojvodina - Rad.

LISTA STRELACA: Dragan Mrđa (Vojvodina) 16, Andrija Kaluđerović (Rad) 14, Gabrijel Kleo (Partizan) 13, Lamin Dijara (Partizan) 11, Dušan Tadić (Vojvodina) 10, Vojo Ubiparip (Spartak) 10, Dejan Lekić (Crvena zvezda) 10...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC