• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Gvardiola išao kod Vengera?

Autor mondo.rs

Menadžer Arsenala ispričao je zanimljivu anegdotu uoči finala engleskog Liga kupa (nedelja, 17.30).

Arsen Venger i Pep Gvardiola u nedelju će se naći jedan naspram drugog, u borbi za trofej Liga kupa, a francuski stručnjak tim povodom je otkrio kako je pre petnaestak godina moglo da dođe do njihove saradnje.

Gvardiola je znao da će po završetku sezone 2000/2001 otići iz Barselone, za koju je nastupao od malih nogu i tražio je klub u kome će nastaviti karijeru.

Arsenal se u to vreme smenjivao na tronu engleskog fudbala sa Mančester junajtedom, bio je šampion 1998, drugi 1999, 2000. i 2001, pa opet šampion 2002... Uz to su "tobdžije" igrale dopadljiv i efikasan fudbal.

"Razgovarali smo nekoliko puta. Jednom mi je čak došao u posetu, jer je želeo da zaigra za Arsenal", ispričao je Venger za "Bein Sports".

Do dogovora nije došlo, pa se tada već prekaljeni "vezista" obreo u Italiji. Dve sezone proveo je u Breši i Romi, nakon čega je otišao u Katar, da lagano privede kraju igračku karijeru.

Gvardiola je 2007. počeo da se bavi trenerskim poslom, u Barseloni "B", a godinu dana kasnije preuzeo je prvi tim Barse i ostalo je - istorija...

"Osvojio je mnogo više trofeja od mene i imao mnogo više uspeha. Radio je u sjajnim timovima i vodio ih vrlo dobro. Poštujem ga jer ima jasnu viziju fudbalske igre i pozitivnu filozofiju. Čak i kada bi pobeđivao mnogo manje, opet bih ga podjednako poštovao, jer mislim da je uvek važno da ljudi od uticaja imaju pozitivan stav prema igri", objasnio je Venger.

Arsenalu je Liga kup najbolja prilika za osvajanje trofeja ove sezone, mada ima velike ambicije i u Ligi Evrope.

Gvardiola je sa "građanima" na putu ka svojoj prvoj tituli u Premijer ligi, praktično su se već plasirali u četvrtfinale Lige šampiona, ali su se u ponedeljak oprostili od FA kupa, iznenađujućim porazom od trećeligaša Vigana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC