• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muke Đukića pred Plzenj: Desni bek, štoper...

Autor mondo.rs

Trener Partizana, Miroslav Đukić, ima ozbiljnih kadrovskih problema i malo vremena da ih reši pred revanš sa Viktorijom.

 Viktorija Plzenj Partizan kadrovski problemi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Partizan u grad najboljeg piva i čuvene Škode putuje sa ozbiljnim kadrovskim problemima u odbrani. Prestorgo isključenje Milana Mitrovića u prvom duelu i povreda Miroslava Vulićevića na startu drugog dela Superlige Srbije, stvorili su glavobolju stručnom štabu crno-belih pred meč sezone.

Za razliku od suspendovanog Mitrovića, Vulićević će putovati u Češku, ali posle nekoliko preskočenih treninga i pod ogromnim znakom pitanja da li će nakon jake distorzije zgloba moći da pomogne saigračima na terenu. Prekaljeni desni bek svojevremeno je izdržao veće bolove i stisnuvši zube, usled teške povrede ligamenta kolena, odigrao derbi sa Crvenom zvezdom do kraja.

Da je do kapitena - dilema ne bi postojala. S druge strane, rizik je preveliki i Đukić će, ukoliko se Vulićević ne oporavi, morati da pronađe alternativno rešenje.

A stići do njega u ovom trenutku nije nimalo jednostavno.

Luka Cucin, momak koji je tokom priprema pokazao da ume i da ima kvalitet za dres Partizana, nije ispunio uslov da bude na B listi (igrači rođeni posle 1. januara 1996), jer u klubu nije proveo dve neprekidne godine, a Saša Zdjelar, Đorđe Ivanović i Slobodan Urošević su več ispunili kvotu za A listu.

 Na poziciji desnog beka vrlo kvalitetno može da odigra i Nemanja R. Miletić, ali bi u tom slučaju Partizan ostao bez stuba odbrane i na štoperska mesta morali bi Nemanja G. Miletić i Bojan Ostojić, koji se oporavio od povrede zadobijene još na Kipru, međutim još uvek nije sto odsto u takmičarskom ritmu. Ostojić, Zdjaler i Ožegović su do danas trenirali odvojeno od ekipe. Ipak, Ostojić će sigurno konkurisati za tim, mada se nameće tandem imenjaka i prezimenjaka Miletića, odnosno kombinacija koja je i na Kipru igrala na nekoliko utakmica, ali i u Lučanima protiv Mladosti.

Ne bi trebalo zaboraviti i štopera Svetozara Markovića. Još jedan učenik iz Partizanove Škole je posle isključenja Mitrovića dobio minute u prvom meču sa Česima, ali tada Nemanja G. Miletić nije bio među rezervama zbog suspenzije, a Ostojić zbog povrede.

Uloga džokera na mestu desnog beka mogla bi da pripadne Milanu Radinu. Baš za to mesto ga je i spremao Marko Nikolić prošle zime, ali se 26-godišnji Novosađanin povredio. Radin je igrajući desnog beka pokazao puno, i u odnrani, ali i u ofanzivi.

Dilema postoji i u veznom redu, odnosno napadu. Da li su Zdjelar i Ožegović spremni da pomognu u velikoj borbi koja očekuje crno-bele? Za Zdjelara više nije samo pitanje oporavka, već i jake konkurencije. Marko Jevtović bio je jedan od najboljih protiv Viktorije, a Danilo Pantić možda i najbolji, što Đukića, u ovoj situaciji, stavlja na slatke muke.

Ako Ožegović bude fit, nema razloga da ne pojača napad i uz Tavambu ga učini ubojitim.

Partizan će u sredu u Plzenju odraditi poslednji trening pred revanš i posle njega mnoge strari oko sastava biće jasnije.

Crno-beli na revanš putuju u sredu ujutru, dok se utakmica igra u četvrtak od 19 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC