• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve izmakao Mihi, ali opstanak nije!

Remijem protiv Juventusa (1:1), Katanija izborila opstanak, dok gosti mogu da zaborave na LŠ. Pod upitnikom je i Liga Evrope za Juventine.

 SERIJA A: Juve izmakao Mihi, ali opstanak nije! Izvor: MONDO

Veliki Juventus izmigoljio se Siniši Mihajloviću na Siciliji. U drugom meču na klupi Katanije, u decembru, Miha je sa "slonovima" pregazio Torino i odnio sva tri boda "bjankonerima" (1:2).

Ovog prolieća, Katanija je golom Silvestrea u 24. minutu bila na korak da lupi još jednu "crticu" ove sezone, nakon što je kod kuće rušila Inter, Palermo, Fiorentinu, Bari, Parmu, ali je Markizio uspio da izjednači u 52. minutu i sačuvao "Staru damu" novog poraza.

I sa bodom, Juventus je skliznuo na tabeli, jer je Napoli dobio u Veroni. I ne samo to, tri boda uzeli su i Sampdorija i Palermo.

Juventini sada mirne glave mogu da se oproste od ideje da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, a dva kola prije kraja, nisu na poziciji koja vodi u Ligu Evrope! Što se Katanije tiče, bod je značio da je ekipa matematički izborila opstanak, iako je u Mihajlović u decembru došao na klupu Katanije u trenutku kada je taj klub bio ubjedljivo posljednji na tabeli.



TRAGIKOMEDIJA U BERGAMU


Aleksandar Luković (Udineze) i Nenad Tomović (Đenova) igrali su 90 minuta ove nedelje, dok je Ivan Radovanović ušao u 46. minutu za Atalantu, baš kada je taj tim "odlučio" da ipak ispadne iz Serije A.

Atalanti je bila neophodna pobjeda nad direktnim konkurentom za opstanak, Bolonja. Na stadionu Azuri D'Italija u Bergamu sve je počelo idealno za domaćina. Guarente je na vrijeme postigao gol (23), a onda su redom počeli događaji koji su gotovo riješili borbu za opstanak.

Valdes je promašio penal u prvom poluvremenu, a u prvom minutu nastavka igre, Pelegrino je u šesnaestercu Atalante povukao za dres Portanovu i za to dobio žuti karton. Faul u 16 metara valjda bi trebalo da znači i jedanaesterac za Bolonju, zbog čega se Pelegrino žestoko pobunio, pa mu je Taljavento dao i drugi žuti, odnosno crveni karton.

I, kada je Pelegrino krenuo napolje... Od penala nije bilo ništa! U međuvremenu, pomoćni sudija signalizirao je Taljaventu da je lopta izašla iz igre prije Pelegrinovog prekršaja, tako da Bolonji nije ni dosuđen penal, a nesrećni defanzivac Atalante isključen je ni zbog čega.

Moralo se dalje i poslije dvije propuštene šanse za 2:0 i sa desetoricom na terenu, Atalanta je postigla - autogol.

Krivac je bio stoper Peluzo, koji je komično reagovao i u 82. minutu utakmice savladao svog golmana, Konsiljija - 1:1.

Taj poklon Bolonja nije mogla da propusti, sačuvala je remi i pet bodova prednosti u odnosu na Atalantu i to u trenutku kada je "u igri" ostalo još šest bodova. To znači da će Atalanta ostati u Seriji A ukoliko dobije posljednje dvije utakmice, a Bolonja izgubi obe.

Timovi koji se bore za četvrto mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, Sampdorija i Palermo, dobili su svoje mečeve u nedelju popodne i poslali Livorno i Sijenu u Seriju B. Samp je rutinski savladao "fenjeraša" Livorno na Luiđi Ferarisu sa 2:0, iako su gosti iz Toskane pri rezultatu 1:0 imali nekoliko odličnih šansi.

Palermo je "minus 1" u odnosu na Sampdoriju sačuvao u Sijeni, gdje je do pred kraj meča vodio sa 2:0, a potom primio gol. Nije i drugi, tako da Sijena sa "minus 6" u odnosu na Bolonju može da se sprema za selidbu u niži rang, a Sicilijancima ostaju dva vikenda surove borbe sa Sampdorijom za ostvarenje sna.

REZULTATI 36. KOLA:

Atalanta - Bolonja 1:1 (1:0)
/Guarente 23 - Peluzo ag 82/

Bari - Đenova 3:0 (0:0)
/Međorini 57, Kastiljo 85, Bareto 89/

Katanija - Juventus 1:1 (1:0)
/Silvestre 24 - Markizio 52/

Sampdorija - Livorno 2:0 (1:0)
/Kasano 5, Cigler 84/

Kjevo - Napoli 1:2 (0:1)
/Granoće 75 - Denis 45, Laveci 86/

Sijena - Palermo 1:2 (0:1)
/Kalajo 80 - Kavani 24, Mikoli 58/

Kaljari - Udineze 2:2 (1:2)
/Lazari 15, Žeda 58 - Di Natale 26, Sančez 28/

Lacio - Inter 0:2 (0:1)
/Samjuel 45+1, Mota 70/

U subotu:

Parma - Roma 1:2 (0:1)
/Lanzafame 83 - Toti 5, Tadei 75/

Milan - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Ronaldinjo pen 78/

TABELA: Inter 76, Roma 74, Milan 67, Sampdorija 63, Palermo 61, Napoli 56, Juventus 55, Đenova 48, Bari 46, Parma 46, Fiorentina 46, Kjevo 44, Kaljari 43, Udineze 43, Katanija 41, Lacio 40, Bolonja 40, Atalanta 35, Sijena 30, Livorno 29.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC