• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacijali slavili poraz Lacija, Inter je lider

Na meču u kojem je navijačima Lacija bilo najvažnije da njihov tim izgubi, Inter profitirao je iz sulude atmosfere i vratio se na prvo mjesto.

 Lacijali slavili poraz Lacija, Inter je lider Izvor: MONDO

Nije se ponovila 2002. godina.

Tada je u pretposljednjem kolu Serije A, Lacio pobijedio Inter sa 4:2, što je kasnije iskoristio Juventus i osvojio titulu. Ovog proljeća, Roma nije dočekala isto...

Lacio - Inter 0:2 (0:1) u utakmici tokom koje su svi prisutni na Olimpiku, i navijači Lacija i navijači Intera, navijali za pobjednički tim. U suludoj atmosferi, Inter se vratio na čelo tabele sa dva boda više od Rome...

Do kraja Serije A, ostala su još dva kola.

KO S KIM DO KRAJA:

INTER (76): Kjevo, SIJENA.

ROMA (74): Kaljari, KJEVO.

*napomena: velikim slovima označena su gostovanja.

U situaciji kada njihov tim još nije matematički obezbijedio opstanak u Seriji A, navijači Lacija zviždali su svojim igračima svaki put kada bi se našli u polu-šansi za gol, a zvižduke bi dobijali i defanzivci rimskog kluba, kao i golman Muslera, kada bi se srčano i predano branili napadima Intera.

Zašto?!

Pa, zato što Lacijali jednostavno ne žele da Roma bude šampion i ta mogućnost ih više brine od učinka sopstvenog tima. "Irudićibili" su i prije meča sa Interom tražili od svojih igrača da izgube, kako bi se milanski tim vratio na prvo mjesto na tabeli.

Igrači su u izjavama odbili tu mogućnost i svi do jednog najavili su da će se boriti do kraja, jer nisu obezbijedili opstanak, ali je na Olimpiku kreirana takva atmosfera da je bilo tužno nositi dres Lacija i baviti se fudbalom. Čak se ni trener Intera Žoze Murinjo nije radovao golovima Samjueala (45+1) i Mote (70), koji vjerovatno znače peti, uzastopni skudeto za nerazure.

A, 18. u istoriji kluba.

Na kraju, svako je dobio ono što je htio, osim navijača i igrača Rome. Sutrašnji listovi neće osvanuti sa Romom na prvom mjestu na tabeli, što je želja Lacijala, već će osvanuti sa Interom na poziciji jedan, što je želja Interista.

Interovi strelci pogodili su Muslerinu mrežu glavom. Argentinac Samjuel poslije lijepe akcije i Snajderovog centaršuta, a Mota, poslije kornera. Muslera je, uprkos tome što je primio dva gola, zaslužio epitet igrača utakmice i svakako bi u dobrom dijelu Rima bio "persona non grata" da Inter nije dobio ovaj meč.

Aleksandar Kolarov za Lacio i Dejan Stanković za Inter igrali su 90 minuta, a Murinjo je pred finale Kupa Italije na istom stadionu, već u srijedu (5. maj) protiv Rome, odmarao nekolicinu igrača, prije svih Dijega Milita.

Poslije dugo vremena, Inter je igrao sa jednim šipicem (Eto) i jednim polušpicem (Snajder), a Maikon je igrao na desnom krilu. Kombinovana postava Intera bila je bolja od bezvoljnog tima Lacija, u čijim redovima je samo Zarateu bilo do nadigravanja. Umalo Argentinac u prvom poluvremenu nije postigao i gol, zbog kojeg bi svakako pobrao salve zvižduka sa Sjevera Olimpika.

Murinjo je gostovanje Laciju nazvao "prvim finalom" u sezoni. Drugo je u srijedu, protiv Rome u Kupu, a treće, najvažnije, 22. maja protiv Bajerna u Ligi šampiona. Između Rome i Bajerna, Inter igra dva meča u Seriji A. Dobiju li sve utakmice, fudbaleri Intera ponoviće prošlogodišnji uspjeh Barselone, kada su Katalonci osvojili "tripletu" (LŠ, Primeru i Kup).

PROČITAJTE IZVjEŠTAJE SA OSTALIH MEČEVA SERIJE A

REZULTATI 36. KOLA:

Atalanta - Bolonja 1:1 (1:0)
/Guarente 23 - Peluzo ag 82/

Bari - Đenova 3:0 (0:0)
/Međorini 57, Kastiljo 85, Bareto 89/

Katanija - Juventus 1:1 (1:0)
/Silvestre 24 - Markizio 52/

Sampdorija - Livorno 2:0 (1:0)
/Kasano 5, Cigler 84/

Kjevo - Napoli 1:2 (0:1)
/Granoće 75 - Denis 45, Laveci 86/

Sijena - Palermo 1:2 (0:1)
/Kalajo 80 - Kavani 24, Mikoli 58/

Kaljari - Udineze 2:2 (1:2)
/Lazari 15, Žeda 58 - Di Natale 26, Sančez 28/

Lacio - Inter 0:2 (0:1)
/Samjuel 45+1, Mota 70/

U subotu:

Parma - Roma 1:2 (0:1)
/Lanzafame 83 - Toti 5, Tadei 75/

Milan - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Ronaldinjo pen 78/

TABELA: Inter 76, Roma 74, Milan 67, Sampdorija 63, Palermo 61, Napoli 56, Juventus 55, Đenova 48, Bari 46, Parma 46, Fiorentina 46, Kjevo 44, Kaljari 43, Udineze 43, Katanija 41, Lacio 40, Bolonja 40, Atalanta 35, Sijena 30, Livorno 29.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC