• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi koji odlučuje o tituli

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće u subotu 133. "večiti derbi" koji ove sezone ima veliki ulog - titulu prvaka države.

 Derbi koji odlučuje o tituli  Izvor: MONDO

Partizan je, bar što se tiče bodova, mirniji nego njegov najbliži komšija, jer ima pet bodova prednosti. Međutim, u ovakvom prvenstvu, u kojem se pokazalo da i "mali" klubovi mogu da pomrse račune "velikih", ni tih pet bodova nije velika zaliha. Pogotovo ako u subotu na stadionu Partizana Crvena zvezda trijumfuje.

Tradicija, brojke...sve je na strani Crvene zvezde. Partizan sedam godina nije pobedio velikog rivala na svom stadionu.

"Vreme je da prekinemo sedmogodišnji post. Mi želimo samo trijumf. Dugo nismo pobedili komšije na našem stadionu, red je da se taj niz prekine. Zvezda nas je dobila pre mesec dana, a sada je prilika da im se punom merom revanširamo", poručuje trener Partizana Slaviša Jokanović.

U kojem će se sastavu Partizan suprotstaviti Crvenoj zvezdi niko, osim Jokanovića i njegovih saradnika, ne može da kaže. Sigurno je da u timu neće biti suspendovanog Lamina Dijare, povređenog Nemanje Rnića, verovatno ni Đorđa Lazića i Brazilca Žuke.

Crvena zvezda dolazi na komšijski stadion u dobroj atmosferi zbog visoke pobede nad Napretkom (5:0), ali i nadanjem da će se tradicija nastaviti.

"Bili smo prežaljeni, skoro sahranjeni kad je bilo minus 7, ali u fudbalu sve lako može da se okrene. Podsetiću i da nam je uoči prethodnog derbija 'visilo' devet bodova zaostatka nad glavom. Navikli smo da igramo utakmice s pritiskom i to za nas neće biti problem. Sad imamo priliku da pobedom prebacimo pritisak na Partizan, da smanjimo razliku na samo dva boda i učinimo finiš prvenstva izuzetno neizvesnim. Pobeda u derbiju, druga za kratko vreme, daće nam krila i dokazaće da smo bolji od rivala. Ako budemo slavili biće to uvod u dugu seriju pobeda Zvezde u derbijima", rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Utakmica počinje u 17.30 uz direktan prenos na RTS-u.

Mi vas podsećamo da, ako idete na derbi, pošaljete svoju fotografiju sa mobilnog telefona preko MMS-a na broj 5565. Vaše fotografije biće objavljene na MONDO ZOOM-u.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC