• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Na stadion samo sa šalovima i dlanovima

Vrlo rigorozne mjere za finale kupa: bez zastava na ogradama, na stadion sa ulaznicama i ličnim kartama..

 KUP: Na stadion samo sa šalovima i dlanovima Izvor: MONDO

Srpski fudbal je došao do tačke kada pred ono što bi trebalo da bude "praznik najvažnije sporedne stvari na svijetu" mora da se održava sastanak radi što bolje bezbjednosti, a navijačima da se poruči da je na stadione, između ostalog, zabranjeno unošenje vatrenog oružja!

Uoči finala Lav Kupa Srbije u srijedu na stadionu Partizana, između Vojvodine i Crvene zvezde, održan je sastanak predstavnika Fudbalskog saveza Srbije zaduženih za bezbjednost, klubova i agencije "Plavi, plavi".

Sudeći prema dogovorenom na sastanku, biće sprovedene rigorozne mjere kontrole gledalaca prilikom ulaska na stadiona na Topčiderskom brdu.

Jedna od najbitnijih odluka, koja će zanimati najvatrenije navijače glasi: na ogradi stadiona NEĆE moći da se kače transparenti i zastave, kako se službena lica ne bi ometala u vršenju dužnosti!

Ulaz na stadion Partizana biće omogućen dva sata prije početka utakmice, dakle u 18.30 časova. Na stadion mogu da uđu samo oni sa ulaznicama, ali i ličnim kartama, dok će osobe mlađe od 16 godina moći da gledaju meč samo uz pratnju roditelja ili staratelja.

Na stadion neće moći da uđe lice koje "svojim ponašanjem ili stanjem ukazuje da može da prozrokuje bilo kakav oblik nasilja, odnosno lice kojem su pravosudni organi izrekli mjeru zabrane prisustvovanja sportskim priredbama".

Redari će, uz pomoć tehničkih pomagala, kontrolisati validnost karata i lica, a oni koji budu odbili pregled neće moći da uđu na stadion.

Navijači su upozoreni da na stadion ne mogu da unose: vatreno oružje, bilo kakve predmete koji bi mogli da se koriste za ubod, udarac, sječenje ili drugi oblik povrijeđivanja, zatim boce, čaše, konzerve, kao i druge predmete izrađene od čvrste ambalaže, stakla ili bilo kojeg drugog materijala koji može nekoga da povrijedi.

Naravno, pirotehnika je takođe na crnoj listi, kao i gasni sprej, hemijske i bilo koje druge supstance štetne za zdravlje, kao i alkoholna pića, psihoaktivne supstance, lijekovi ili stimulansi.

Na stadion neće moći da se unesu ni veliki predmeti, poput: ljestvi, stolova, stolica, kutija, velikih torbi i ruksaka, sportskih torbi, kofera, zatim role papira, ali ni zastave i transparenti veći od dva metra.

Što se tiče zastava i transparenata koji mogu da se unesu na stadion, oni moraju da budu manjih dimenzija, ali i da budu izrađeni od materijala koji se smatra nezapaljivim, u skladu sa nacionalnim propisima i standardima.

Takođe, nikakav rasistički, ekstremistički, politički ili materijal koji pravda i poziva na nasilje, nisu poželjni na fudbalskom meču.

Na stadionu je zabranjeno bacanje predmeta, paljenje vatre, upotreba pirotehničkih sredstava, vrijeđanje i širenje političke, rasističke propagande, penjanje na ogradu, zidove, barijere, semafor, na jarbole, ulaženje na teren, konzimiranje alkohola...

Ko se toga ne bude pridržavao - zna se: biće udaljen sa stadiona i protiv njega će biti pokrenut odgovarajući postupak, odnosno mjere predviđene Zakonom o spriječavanju nasilja na sportskim priredbama.

E sad, pošto su navijači Vojvodine i Crvene zvezde sve ovo lijepo pročitali, naraovučenije je da na stadion ponesu samo šalove i da "pročiste" grla do srijede u 20.30 časova.

Igrajmo i gledajmo fudbal!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC