• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Nisam napadač za kontre

Autor mondo.rs

Srpski centarfor izjavio je da mu Fulamov način igre mnogo više "leži" od onog koji Rafa Benitez forsira u Njukaslu.

Aleksandar Mitrović je od dolaska u Fulam prošlog mjeseca nastupio na pet mečeva, od toga na posljednja tri kao "starter", a na posljednja dva je zatresao mrežu i tako počeo da radi ono zbog čega ga je menadžer Slaviša Jokanović i angažovao.

Za Mitrovića je taj pozitivan pomak izuzetno važan, jer će do kraja sezone moći da vrati samopouzdanje i dostigne željenu formu za Mundijal u Rusiji.

Prethodno mu je Rafa Benitez dao šansu na šest utakmica Njukasla u Premijer ligi, od toga je pet puta ulazio sa klupe, pa nije ni čudo što je dao samo jedan gol i osjećao da mora da promijeni sredinu.

Mitrović je objasnio da mu osim veće minutaže, u Fulamu odgovara i način igre, što je i logično, jer se taj tim bori za promociju iz Čempionšipa u Premijer ligu, a Njukasl za opstanak u elitnom društvu.

"Fulam igra mnogo drugačije od Njukasla. Mnogo je više centaršuteva i momci gledaju da me iskoriste tamo gdje sam najjači, tako da mi je lakše da igram. Njukasl je imao kompaktnu formaciju i oslanjao se uglavnom na kontre, a to nije moja jaka strana".

Mitrović je dodao da je to stil igre za koji se opredijelio Benitez i da on to poštuje, ali da u Fulamu može mnogo više da pruži, jer je lopta češće u kaznenom prostoru i oko njega.

Slaviša Jokanović oslanja se na formaciju 4-3-3, kako je igrala i Srbija pod vođstvom Slavoljuba Muslina i to je za "Mitrogola" daleko komfornija varijanta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC