• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko umjesto Vengera? Stigao glas za Vijeru

Autor mondo.rs

Mediji i stručni konsultanti u Velikoj Britaniji uveliko traže nasljednika vremešnom Francuzu.

Arsen Venger ljetos je dobio povjerenje uprave Arsenala i potpisao novi dvogodišnji ugovor, ali loši rezultati u Premijer ligi i ubjedljiv poraz od Mančester sitija u finalu Liga kupa (0:3), pokrenuli su lavinu spekulacija vezanih za njegov prijevremeni odlazak - ako se uopšte može tako reći poslije 22 godine rada - i imena potencijalnih nasljednika.

Britanski mediji u prvi plan ističu trenera Monaka Leonarda Žardima i Mikela Artetu, doskorašnjeg igrača Arsenala, koji trenutno "peče" zanat u stručnom štabu Mančester sitija.

Pominju se još selektor Njemačke Joakim Lev (šanse da on dođe su minimalne), Paulo Fonseka (Šahtjor) i Brendan Rodžers (Seltik), a stidljivo i Karlo Anćeloti, koji je bez angažmana otkako mu je Bajern jesenas uručio otkaz.

Nekadašnji član šampionskih timova Arsenala, Rej Parlor, na televiziji "Skaj sports" je predložio još jedno zanimljivo ime - Patrika Vijeru (41), sa kojim je svojevremeno činio veoma jak tandem na sredini terena.

Francuz je od januara 2016. šef struke Njujork sitija, kluba MLS lige.

"Klub već sada mora da počne da pravi plan za ljeto. Mogu da se opredele za nekoga neiskusnog, kao što su Patrik Vijera ili Tijeri Anri, ili za trenera dokazanog u Ligi šampiona, recimo Dijega Simeonea. Tu je i Anćeloti, koji je vodio neke od najvećih timova na svijetu, ali ja bih okušao sreću sa Vijerom", rekao je Parlor tokom diskusije u studiju.

Argumenti u prilog angažovanju sjajnog "veziste" su poznavanje istorije i kulture kluba, familijarnost sa navijačima i njihovim željama...

"Navijači bi mu dali vrijeme da napravi jak tim, a siguran sam da bi mogao da privuče velika igračka imena. On bi bio moj izbor, ali kažem, uprava možda ocijeni da je rješenje neko iskusniji".

Parlor je dodao da problem Arsenala nije samo vezan za menadžera, nego i za nedostatak lidera na travnatom pravougaoniku.

"Mi smo imali Tonija Adamsa, Martina Kiona, Vijeru. Ako ne biste radili svoj dio posla, oni bi vam to jasno stavili do znanja. Ne vidim da Arsenal sada ima takve igrače".

Naravno, čitava ova priča može da padne u vodu ako Venger odvede tim do trijumfa u Ligi Evrope i tako obezbijedi nastup u Ligi šampiona 2018/19, jer bi onda to bio jak argument za njegov ostanak do kraja ugovora.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC