• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Svi optimisti, ali neko će plakati!

"Ne znam kako, ali znam da pobjeđujemo", kaže trener Vojvodine. "Delije samo kupujte karte, da zajedno slavimo", poručuje kapiten Crvene zvezde.

 KUP SRBIJE: Svi optimisti, ali neko će plakati! Izvor: MONDO

Poslije osam mjeseci, 30 utakmica, 83 postignuta gola i mnogo prolivenog znoja, knjiga Lav Kupa Srbije svela se na dva slova.

Vojvodina prvi ili Crvena zvezda 23. put u istoriji?

Ovaj podatak na papiru "ubija" utakmicu. Djeluje kao da će sve osim pobjede Crvene zvezde u srijedu, 5. maja (20.30) na stadionu Partizana biti čudo. Ali, nije baš tako...

Iako igraju svoje četvrto finale Kupa, a nisu dali gol u prethodna tri, fudbaleri Vojvodine ubijeđeni su da će imati šta da (po)kažu u Humskoj, gde su u polufinalu deklasirali Partizan sa 3:1.

Trener Milan Đuričić čak ide korak dalje i kaže:

"Ne znam kako, ali ubijeđen sam da nosimo trofej u Novi Sad!"

Hrabro, s obzirom na to da je protivnik u finalu sve, ali ne neko kome se "prijeti".

"I kada smo rekli da ćemo pobediti Partizan (u polufinalu), mediji su to shvatili kao prijetnju. A, mi smo rekli da ćemo pobijediti i uradili smo to. Samo fudbalski idiot, izvinite na rječniku, prijeti timovima kao što su Crvena zvezda i Partizan. Ali, nama niko ne smije da oduzme pravo da vjerujemo. Ja sam, ponavljam, ubijeđen u to da uzimamo Kup. Ne znam kako, ali ćemo ga uzeti!", ponovio je malo je reći optimistički šef struke Novosađana.

S obzirom da su u utorak u podne, u hotelu "Kontinental" za istim stolom sjedili i predstavnici zvaničnog gosta u finalu, Crvene zvezde, Đuričić je dodao:

"Uz svo uvažavanje Crvene zvezde kao priznatog kluba, stručnosti Ratka Dostanića i kvaliteta njegovih fudbalera, mi u Beograd dolazimo po trofej i nosimo ga u Novi Sad".

Dostanić i kapiten crveno-bijelih Nikola Lazetić nisu davali tako "jake" izjave, ali su u više navrata ponovili da ih činjenica da već u subotu igraju "vječiti" prvenstveni derbi sa Partizanom neće spriječiti da "u borbi za prvi trofej koji su postavili kao cilj" daju maksimum.

"Niko se neće štediti! Znamo kakvu priliku imamo u srijedu, znamo da smo na ovo čekali cijele godine i niko ne razmišlja o derbiju. Iako u Vojvodini misle da ćemo se podsvjesno čuvati, ja kažem da će svaki igrač Crvene zvezde izginuti na terenu za trofej", rekao je Lazetić.

"Tek onda ćemo da mislimo o Partizanu. Ne postavlja se pitanje da li možemo da se oporavimo za četiri dana. Moramo", dodao je popularni Laza, kojeg raduje podatak da je sjever rasprodat za Kup.

"Dosta je bilo priče da ćemo davati sve od sebe da uzmemo trofej. Sada je došao taj trenutak i nadam se da ćemo uz pomoć armije navijača, a čujem da je sjever rasprodat, na kraju ostvariti zacrtani cilj. Ovom prilikom pozivam Delije da u što većem broju kupuju karte, da nam daju ogromnu podršku, kao i do sada, a mi ćemo na terenu dati sve da bismo na kraju svi slavili", rekao je Lazetić.

"Na nama je da zadamo ritam i da završimo posao za 90 minuta", rekao je Dostanić, ali i dodao da se u Zvezdi spremaju za 120 minuta, ukoliko bude produžetaka i da se toga niko ne plaši.

Na pitanje o tome ko je favorit, Đuričić je prepustio Dostaniću da priča prvi, a trener Crvene zvezde poslužio se standardnom formulacijom da je to "finalna utakmica i da tu favorita nema".

"Šanse su 50-50", rekao je Zvezdin šef struke.

Đuričić je potom obrazložio zbog čega misli da je Voša za procenat bliža trofeju.

"Finale odlučuje svaki detalj, a mi smo u povoljnijem položaju, jer možemo da se posvetimo Kupu 120 odsto, dok oni to ne smiju. U subotu ih čeka derbi i moraju malo da se čuvaju. Zato, 51:49 za Vošu", ocijenio je Đuričić.

On smatra da će finale odlučiti kiks nekog od slabijih pojedinaca u oba tima, a za svog plejmejkera Marija Đurovskog kaže:

"Imam osjećaj da će Mario da prelomi utakmicu", dodao je Đuričić, najavivši da Đurovskog vidi u startnih 11 prije nego Gruzijca Giorgija Merebašvilija.

Pobjednik Kupa, koji od sezone 2006-07 nosi ime Lav kup Srbije, osvojiće i nagradu od 81.000 evra, pored zlatnih medalja i, naravno, trofeja, koji je nekada nosio ime Maršala Tita.

Upravo 2007. godine u finalu prvog Lav kupa Srbije, igrali su Crvena zvezda i Vojvodina, a beogradski tim dobio je meč rezultatom 2:0. Strelci su bili Ognjen Koroman i Dušan Đokić.

Deset godina prije toga, u dva meča finala, u Novom Sadu je bilo 0:0, a onda je u revanšu u Ljutice Bogdana, sadašnji sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić postigao gol za Crvenu zvezdu, koji je odlučio pobjednika. Igrao se 84. minut.

Zanimljivo, govornici na konferenciji, kapiteni Nikola Lazetić i Dragan Mrđa, u jednom periodu svoje karijere igrali su za protivničke timove. Obojica su rekla da ih za to vrijeme vezuju lijepe uspomene, ali da nema pomiješanih emocija, jer je sve bilo davno i kratko.

"Ubijeđen sam da umijemo da igramo utakmice u kojima nema popravnog, a to smo pokazali protiv Partizana u polufinalu. U srijedu je protivnik Zvezda, o kojoj znamo sve, i mane i vrline. Gledaćemo da iskoristimo sve to, mada sam ubeđen da je najvažnije da ekipa da sve od sebe na terenu", rekao je Mrđa.

"Vojvodina čeka na ovaj trofej 96 godina. Vrijeme je da ga osvojimo", dodao je najbolji strijelac Superlige, koji još čeka na gol u mreži Crvene zvezde ove sezone, baš kao i Voša.

Iz FSS je stigla informacija da je do utorka prodato 15.000 ulaznica, da će one biti prodavane u utorak širom Srbije putem "tiket-lajna", kao i na biletarnicama stadiona Crvene zvezde, Vojvodine i Partizana, a da će na dan utakmice moći da se kupe na blagajni u Humskoj.

Pored toga, iz FSS stigao je i apel navijačima da finale bude zaista praznik fudbala, a saopštenje u kojem svoje fanove pozivaju na fer i civilizovano ponašanje, zajedno su potpisali i klubovi finalisti.

Kapije stadiona biće otvorene od 18.30, a dva sata kasnije počinje i direktan prenos na RTS 1.

Finalnu utakmicu posmatraće selektor Srbije Radomir Antić, tek da igrači dobiju i neki dodatni motiv. Ako je on uopšte potreban kada vas od trofeja deli 90 minuta. Ili 120, svejedno...

(N. Janković, MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC