• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je kraj Fudbalskog saveza BiH"

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH Mensud Bašić duboko je razočaran zbog prekinute sjednice kojom je prolongirana odluka o "slučaju Gavarić".

 "Ovo je kraj Fudbalskog saveza BiH" Izvor: MONDO

"Došlo je do kraja ovog Saveza. Prema mom mišljenju, on ne može da funkcioniše, jer se sjednice napuštaju kako se kome prohtije. Kada bude neki drugi predmet i kada se bude trebalo odlučivati, desiće se iste stvari", izjavio je Bašić za "Dnevni avaz".

Potpredsjednik FK Sarajeva je dodao da je Takmičarska komisija smijenjena baš zbog "bordo" tima, odnosno zbog toga što su donijeli odluku mimo propisa.

"Jasno je da Takmičarska komisija nije postupila u skladu sa Pravilnikom. I umjesto da se glasa i donese odluka po ovoj preporuci, mi prvo izgubimo skoro tri sata raspravljajući je li ovo nova ili ponovljena sjednica ili nastavak prošle i koliko je glasova dovoljno za donošenje odluke".

"Kada smo to konačno utvrdili, gospoda koja zastupaju interese Slobode i Zrinjskog ustanu i odu sa sjednice. Miroslav Ćorić i Suad Salihbašić svjesno onemogućavaju naš rad. Ne žele da se sakupi kvorum i donese bilo kakva odluka", dodao je Bašić.

Prema njegovim riječima, za nastavak sjednice u srijedu za kvorum je potrebno osam ljudi, a pet glasova za donošenje odluka.

"Veliko je pitanje hoće li nas doći osam",
zaključio je Bašić.

Da su krivci o nedonošenju odluke o "slučaju Gavarić" isključivo Ćorić iz Mostara i Salihbašić iz Tuzle, potvrdio je i predsjednik FS BiH Sulejman Čolaković.

"Kada je došla na red rasprava i odlučivanje o tom slučaju izgubili smo kvorum. Miroslav Ćorić i Suad Salihbašić napustili su sjednicu. Ona će biti nastavljena u srijedu u 11 sati. Za više informacija uskoro ćete na zvaničnom sajtu imati saopštenje za medije u kojem će biti sve objašnjeno", rekao je Čolaković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC