• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spreman je za PSŽ: 286 utakmica, 301 gol Ronalda!

Autor mondo.rs

Samo još jedan igrač u istoriji fudbala probio je granicu od 300 golova u Primeri, ali mu je bilo potrebno 334 nastupa.

Real Madrid daleko je od Real Madrida ove sezone, ali teško da je mogao sebi da dozvoli dva vezana neuspeha u mečevima sa Espanjolom i Hetafeom.

U utorak uveče u Barseloni, "kraljevići" su poraženi 1:0. U subotu uveče u Madridu, uz 300. i 301. pogodak Kristijana Ronalda u Primeri, prvak Evrope i Španije odradio je posao sa gostima iz predgrađa i sačuvao sveže i zdrave noge za utorak uveče kada će na "Parku prinčeva" ekipa igrati najvažniju utakmicu ove sezone:

Real Madrid - Hetafe 3:1 (2:0).

Garet Bejl lepim golom u 24. minutu krunisao je ranu ofanzivu ekipe trenera Zinedina Zidana, koji zarotirao veziste, ali ne i navalu pred odbranu madridskih 3:1 u revanšu osmine finala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom.

Karim Benzema 24. put u La Ligi namestio je gol Ronaldu u 45. minutu za 2:0 na poluvremenu, sa kojeg francuski napadač Loik Remi bolje da se nije vraćao na teren. Nakon što je za lakat u 25. minutu dobio samo žuti karton, bivši igrač Čelsija naterao je arbitra Lopeza da ga isključi u 47. minutu za nepotreban faul koji nije uticao na igru tako da se Hetafe na stadionu "Bernabeu" našao u neugodnoj situaciji - dva gola minusa i igrač manje.

/svi rezultati, strelci i tabela Primere/

U tom trenutku malo ko je pomislio da će upravo momci u plavom postići naredni pogodak i to zbog nepostojećeg penala koji je Lopez dosudio posle duela Naća i 36-godišnjeg veterana Horhea Moline. Iako je štoper Reala izbio loptu centarforu gostiju, pa tek onda ušao u kontakt s njim, Fransisko Molina dobio je i iskoristio šansu da savlada Kejlora Navasa za 2:1 u 65. minutu.

U međuvremenu, Lopez je još jednom očigledno oštetio Zidanov tim kada je Ronaldu poništio čist gol za 3:0, ali nakon što se isvađao sa sudijama, 33-godišnji golgeter sa Madeire stigao je i do drugog pogotka na meču, 301. u La Ligi i samo popravio impresivan skor.

/Bilbao opet pao u Sevilji/

Ronaldu, koji je 2009. godine za 94 miliona evra došao u Madrid iz Mančester junajteda, za 301 pogodak u Primeri bilo je potrebno samo 286 utakmica. Samo je još jedan igrač u istoriji stigao do 300 i više golova u španskom prvenstvu, Lionel Mesi iz Barselone, ali je omalenom Argentincu to uspelo posle 334 nastupa.

Računajući i ostala takmičenja, Ronaldove brojke trenutno glase ovako:

Primera: 301/286
Real Madrid: 436/425
Klupski fudbal: 554/721
Reprezentativni fudbal: 79/147
Karijera: 633/868

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC