• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi: Hoćemo Toresa, ne pitamo šta košta!

Čelsi spreman da plati nevjerovatnih 70 miliona funti za Fernanda Toresa! Prvi razgovori već obavljeni, Abramovič zadovoljan.

 Čelsi: Hoćemo Toresa, ne pitamo šta košta! Izvor: MONDO

Tim Liverpula će u narednoj sezoni izgledati bitno drugačije, a nije isključeno i da na klupi predviđenoj za šefa stručnog štaba i njegove pomoćnike bude promjena.

Najnovija vijest je da je Čelsi, koji grabi ka tituli prvaka Engleske, dao više nego "vruću" ponudu za napadača Liverpula Fernanda Toresa i spreman je da za njega plati nevjerovatnih 70 miliona funti (negdje oko 80 miliona evra), objavio je "Dejli mejl".

Ako se to dogodi, biće to najveći transfer u istoriji britanskog fudbala!

Prema saznanjima britanskog lista, preliminarni dogovori čelnika Čelsija i Liverpula na ovu temu već su obavljeni, a vlasnik londonskih "plavaca" Roman Abramovič zadovoljan je kako su razgovori tekli.

Abramovič je bio bijesan kada je Čelsi ispao iz Lige šampiona, ali su ga trener Karlo Anćeloti i tim "smekšali", jer su uspjeli da izdrže sve napade rivala u borbi za titulom i sada imaju još samo jedan korak da podignu pehar. Uz to, Čelsi bi mogao da se okiti i "duplom krunom", jer će igrati i u finalu FA kupa.

To je, kako navodi "Dejli mejl", nagnalo Abramoviča da u predstojećem prelaznom roku odriješi kesu za dodatna pojačanja za narednu sezonu u kojoj će prvi cilj svakako biti napad na najvažniji evropski trofej.

Prvi na toj listi potencijalnih pojačanja je 26-godišnji Tores, za koga je, ne tako davno, njegov sadašnji trener i zemljak Rafael Benitez izjavio da mu je od novca mnogo bitnije da igra i bori se za trofeje. A to u Liverpulu ove sezone nije imao...

Čelsi nije "gadljiv" na fudbalere Liverpula. Štaviše. Klub sa Stamford bridža svojevremeno je bio vrlo blizu angažovanja ikone Liverpula Stivena Džerarda (dva puta je Čelsi probao da ga dovede - 2005. i 2006. godine).

Ovog puta, Čelsi je u još boljoj poziciji da dovede Toresa, koji je u Liverpul došao 2007. godine iz Atletiko Madrida za oko 20 miliona funti.

Tores je prošle godine produžio ugovor sa Liverpulom, potpisavši na još četiri godine, a nedeljna plata mu je 110.000 funti!

Ali, Liverpul ove sezone nije uspio ništa da uradi. Odavno je ispao iz trke za titulom ili nekim drugim trofejom u Engleskoj, bio je blizu finala Lige Evrope, a potom je porazom od Čelsija (0:2) izgubio i priliku da osigura mjesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Crni oblaci nad Enfildom jasan su znak da će tim biti (prinudno) renoviran. Za trenera Beniteza odavno se šuška da će se preseliti na klupu Juventusa, za Toresa je osim Čelsija zagrijan i Mančester siti, koji takođe ne oskudjeva u novcu, a još neki igrači "crvenih" su na izlaznim vratima Enfilda. Možda i "Stivi Dži".

Izraelac Josi Benajun nagovijestio je odlazak dvojice najboljih igrača Liverpula. "Klub kao što je Liverpul mora da učini sve da zadrži igrače kao što su Stivi (Džerard) i Fernando, ali mnoge stvari mogu preko noći da se promjene", izjavio je Benajun.

Ono što bi moglo da bude presudno u slučaju Toresa i njegovog eventualnog odabira novog kluba je situacija u Čelsiju, odnosno Mančester sitiju.

Sitiju još "visi" mjesto koje vodi u Ligu šampiona, neizvjesno je da li će Roberto Manćini ostati trener, a i ekipi iz Mančestera ima nekoliko "problematičnih" ili bolje reći sujetnih fudbalera koji ne bi baš blagonaklono gledali na dolazak konkurencije. I to kakve.

Sa druge strane, Čelsi je finansijski stabilan, nema trzavica, zna se red, a i Tores je gladan uspjeha na međunarodnoj sceni, s obzirom na to da ima "samo" osvojenu evropsku krunu sa reprezentacijom Španije (2008.).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC