• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima li nade za Keln? Teško...

Autor mondo.ba

Miloš Jojić sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca samo je ublažio poraz Kelna od Štutgarta.

Štutgart je u seriji!

Četiri uzastopne pobjede ostvario je tim Tajnfuna Korkuta i sve je dalje od opasne zone.

U pretposljednjem meču 25. kola Bundeslige, kao gost savladao je Keln 3:2, iako su imali zaostatak već nakon sedam minuta igre.

KELN - ŠTUTGART 2:3 (1:2)

Sve je počelo odlično za domaćina. Marko Heger presjekao je napad gostiju, dodao loptu Juji Osaku, a Japanac precizno uposlio iskusnog, 39-godišnjeg Klaudija Pizara. Sjajni Peruanac majstorski je pogodio za erupciju oduševljenja na "Rajn Energi" stadionu.

Veliku šansu za uvećanje prednosti Keln je imao u 36. minutu. Osako je čak i postigao pogodak, ali je VAR tehnologijom arbitar Soren Štorks utvrdio da je golu prethodio prekršaj nad golmanom Štutgarta Robertom Cilerom.

Štutgart je u samom finišu prvog poluvremena postigao čak dva pogotka i preokrenuo rezultat u svoju korist. Domaći, iako su tokom većeg dijela prvih 45 minuta djelovali bolje na terenu, pauzu su dočekali u rezultatskom deficitu.

Prvo je Heger bio neoprezan, izgubio loptu, a loše postavljena odbrana nije uspjela da interveniše ispred Marija Gomeza, koji se sjajno snašao u protivničkom petercu i pogodio za izjednačenje.

Iskusni golgeter postigao je i vodeći gol za "švabe". Golman "jarčeva" Tim Horn napravio je nevjerovatnu grešku nepuna dva minuta nakon izjednačujućeg gola, te duboko u sudijskoj nadoknadi dopustio da mu lopta prođe kroz ruke i završi iza njegovih leđa.

Za domaće šokantni kraj prvog, kao da je uticao na početak i drugog poluvremena.

Nakon samo desetak minuta igre u nastavku, Keln je primio i treći gol. Andreas Bek šutirao je sa distance, a Horn još jednom potvrdio da nema svoj dan. Lopta mu je prošla ispod ruku, pa su fudbaleri Kelna treći put morali na centar.

Sve što su uspjeli da urade izabranici Štefana Rutenbeka je utješni drugi pogodak, koji je četiri minuta prije kraja postigao srpski internacionalac Miloš Jojić. Nekadašnji fudbaler Partizana u igru je ušao u 83. minutu, a nepuna tri minuta kasnije postigao je prelijep pogodak iz slobodnog udarca sa ruba šesnaesterca.

Met minuta kasnije slična pozicija pred golom Štutgarta, istina iz malo veće udaljenosti, ali ovaj put Jojić iz "slobodnjaka" pogađa živi zid, čime je propala posljednja prilika za Keln da može doći bar do boda.

Keln sada zaostaje već osam bodova za sigurnom zonom, tako da mu ostaje još samo teoretska šansa da može izbjeći selidbu u "Cvajtu". S druge strane, "švabe" bježe iz donjeg dijela tabele, pa su sa nova tri boda na sasvim soldinom devetom mjestu, bliže borbi za Ligu Evrope, nego za opstanak gdje su bili većim dijelom sezone.

BUNDESLIGA - 25. KOLO:

Keln - Štutgart 2:3 (1:2)
/Pizaro 7, Jojić 86 - Gomez 45, 45+2, Bek 57/

Frajburg - Bajern Minhen (18.00)

Odigrano u subotu:

Šalke - Herta 1:0 (1:0)
/Pjaca 37/

Ajntraht - Hanover 1:0 (1:0)
/Da Kosta 39/

Augzburg - Hofenhajm 0:2 (0:1)
/Kramarić 30, Gnabri 50/

HSV - Majnc 0:0

Volfsburg - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)
/Mehmedi 79 - Alario 31 pen, Brant 78/

RB Lajpcig - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)
/Ogustan 29 - Rojs 38/

Odigrano u petak:

Borusija Menhengladbah - Verder 2:2 (2:0)
/Zakarija 5, Moisander 33 - Dilejni 59, Johanson 78/

TABELA: Bajern Minhen (-1) 60, Šalke 43, Borusija Dortmund 42, Ajntraht 42, Bajer Leverkuzen 41, RB Lajpcig 39, Hofenhajm 35, Borusija Menhengladbah 35, Štutgart 33, Augzburg 32, Hanover 32, Herta 31, Frajburg (-1) 29, Verder 27, Volfsburg 25, Majnc 25, HSV 18, Keln 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC