• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Biće transparenata i zastava u Humskoj!

Dogovoreno da ipak bude transparenata, ali pri zemlji. Pantelić najavio dolazak između dvije i tri hiljade "firmaša". Koje će sastave izvesti treneri?

 KUP SRBIJE: Biće transparenata i zastava u Humskoj! Izvor: MONDO

Na dan finala četvrtog Lav Kupa Srbije, odnosno 62. finala Kupa u istoriji fudbala u Srbiji, zna se samo da osvajač treću godinu zaredom neće biti Partizan.

Da li će Crvena zvezda u srijedu uveče to postati 23. put u istoriji ili Vojvodina prvi put, ostaje da se vidi na stadionu u Humskoj ulici, gdje će kapije biti otvorene u 18.30, a duel početi u 20.30 (RTS 1).

Sudijska komisija FSS, na sastanku održanom u utorak, 4. maja, čast i obavezu da dijeli pravdu u duelu za prvi od dva trofeja u sezoni, dodijelila je Dragomiru Stankoviću iz Beograda, kojem će pomagati Igor Radojčić iz Beograda i Nikola Tomičić iz Sremskih Karlovaca.

Četvrti sudija je Vlado Glođović iz Vrbasa, kvalitet arbitriranja posmatraće Đorđe Žutić iz Petrovaradina, a delegat je Dragan Marković iz Beograda.

Iz FSS je prvo stiglo obavještenje da navijači neće moći da kače zastave i transparente, odnosno da će na stadion moći da uđu samo sa šalovima, ali je kasnije došlo do nekoliko sastanaka između organizatora utakmice i navijačkih grupa, tako da je komesar za bezbjednost FSS Milivoje Markov u jutarnjem programu RTS-a najavio da će navijači smjeti da okače transparente na betonskom dijelu ograde oko stadiona.

To bi trebalo da znači da će transparenti praktično dodirivati atletsku stazu, a da će gornji dio zaštitne ograde biti slobodan.

Markov je dodao da je zadovoljan kako su protekli sastanci sa navijačima i da vjeruje da će utakmica proći bez ijednog incidenta, kako na, tako i van stadiona.

On je dodao i da će na ulazima biti tri prstena kontrole navijača i da će svaki navijač, uz ulaznicu, morati da pokaže i ličnu kartu, a da je djeci mlađoj od 16 godina neophodna pratnja roditelja ili staratelja kako bi ušla na stadion.

"JAKE" IZJAVE PRIJE MEČA



Dan prije utakmice, svoje utiske iznijeli su treneri i kapiteni novosadskih i beogradskih crveno-bijelih, a bilo je i malo "jačih" izjava, poput one šefa struke Vojvodine, Milana Đuričića.

"Samo fudbalski idiot, izvinite na rječniku, prijeti timovima kao što su Crvena zvezda i Partizan. Ali, nama niko ne smije da oduzme pravo da vjerujemo. Ja sam, ponavljam, ubijeđen u to da uzimamo Kup. Ne znam kako, ali ćemo ga uzeti!", rekao je Đuričić.

Na Đuričićevu konstataciju da je Vojvodina favorit u odnosu 51-49 odsto, najviše zbog toga što njeni igrači mogu da pruže 120 odsto mogućnosti, dok fudbaleri Crvene zvezde moraju da se čuvaju za subotnji derbi sa Partizanom, kapiten beogradskog tima Nikola Lazetić odgovorio je.

"Ne da ćemo dati 120 odsto mogućnosti, nego ćemo dati 200 odsto! Čujem da je sjever rasprodat, navijači samo kupujte ulaznice, a mi ćemo dati sve od sebe da na kraju zajedno slavimo. O Partizanu ćemo da razmišljamo tek u četvrtak", rekao je Lazetić.

Duel Vojvodine i Crvene zvezde u finalu Kupa biće repriza prvog Lav Kupa Srbije, osnovanog na ljeto 2006. godine, poslije osamostaljenja Srbije. Finale je odigrano u maju 2007. i Crvena zvezda je golovima Ognjena Koromana i Dušana Đokića u drugom poluvremenu uzela, za sada, posljednji trofej u Kupu (2:0).

Isti rivali igrali su i 1997. godine u borbi za trofej pobjednika Kupa SR Jugoslavije. Tada se igralo u dva meča, a poslije 0:0 u Novom Sadu, sadašnji sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić, bio je strijelac za Crvenu zvezdu u revanšu. Gol u 84. minutu bio je dovoljan za 1:0 i pobjedu beogradskog tima.

MARIO PRIJE MEREBE, GUMA ISPRED AVALA



Ove sezone, trijumf u Kupu donosi 81.000 evra, zlatne medalje i pehar, s tim da je predsjednik Vojvodine Ratko Butorović najavio da će igrači njegovog kluba podijeliti još 100.000 evra ukoliko donesu Voši prvi trijumf u Kupu u 96 godina dugoj istoriji tima.

Sportski direktor Novosađana Miodrag Pantelić rekao je za MONDO da očekuje između dvije i tri hiljade navijača svog tima na stadionu Partizana, da ekipa do polaska na utakmicu boravi u karantinu u novosadskom Hotelu Park, kao i da su svi igrači na raspolaganju treneru Đuričiću.

Na pitanje vezano za startnih 11, Pantelić je rekao da će to po svemu sudeći biti ekipa koja je iznijela teret u najvažnijim utakmicama ove sezone, pa i onoj protiv Partizana u polufinalu Kupa.

Iz Ljutice Bogdana nije stigla informacija vezana za iznos premija, ali je ta suma određena statutom kluba i neće biti različita u odnosu na prethodne sezone. Ipak, rukovodstvo Zvezde odlučilo je da o tome govori poslije finala.

Ukoliko ne bude neprijatnih iznenađenja na dan utakmice, treneri oba tima imaće najjače sastave na raspolaganju.

VOJVODINA: Brkić - Novaković, Pleč, Karan, Vulićević - Ađuru, Medojević, Timbasević, Đurovski - Tadić, Mrđa.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević - Isah (Bogdanović), Savio, Lazetić, Kadu - Jevtić, Lekić.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC