• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kunić: Veliki bod, ali ne smijemo se opustiti

Autor mondo.ba

Golom Petra Kunića Banjalučani stigli do boda na "vrućem" gostovanju u Tuzli. Slijedi duel sa liderom i aktuelnim šampionom Zrinjskim iz Mostara.

 Petar Kunić izjava Sloboda Borac 1:1 Veliki bod, ali ne smijemo se opustiti Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac se sa teškog gostovanja u Tuzli vratio neporažen, a bod "crveno-plavim" fudbalerima donio je korpulentni napadač Petar Kunić golom u 85. minutu.

Bio je to prvi gol, ali i bod za Banjalučane u nastavku prvenstva, s obzirom da su u prva dva gola pretrpjeli dva bolna poraza - od Radnika u Bijeljini 0:3, te 0:1 pred svojim navijačima u komšijskom duelu sa Krupom.

"Srećan sam zbog pogotka i činjenice da smo ostali neporaženi u Tuzli. Ali, žalimo za nekim ranijim utakmicama, prije svega kod kuće, u kojima smo izgubili bodove i moraćemo da se zadovoljimo nastupom u Ligi za opstanak", rekao je za "EuroBlic" strijelac jedinog pogotka za tim Igora Jankovića u Tuzli.

Iako su uoči posljednjeg kola izgubili i teoretske šanse za plasman u Ligi za prvaka, duel sa "plemićima" dočekuju sa velikim očekivanjima, s obzirom da je svaki bod zlata vrijedan u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa.

"Šta je, tu je, prije podjele lige ostao nam je duel sa liderom Zrinjskim. Pokušaćemo da dobru atmosferu iskoristimo i ostvarimo što bolji rezultat, mada će gosti doći sa epitetom favorita. Trenutno imamo 12 bodova više od Čelika, koji je uz prežaljeni Vitez najugroženiji, pa je samim tim bod iz Tuzle još važniji. Ipak, neće biti opuštanja u nastavku sezone, jer su u opticaiju još 33 boda", istakao je Kunić, kojem je pogodak na "Tušnju" bio četvrti ove sezone.

Duel Borca i Zrinjskog na programu je u srijedu od 15 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC