• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze Murinjo kao Sokrat ili Makijaveli…

"Fudbal je više od rezultata, morate učiti mlade igrače ponašanju i poštovanju", kaže Johan Krojf, ogorčen zbog defanzivne taktike Intera.

 Žoze Murinjo kao Sokrat ili Makijaveli… Izvor: MONDO

Vjerovatno ni u snu Žoze Murinjo nije mogao da pomisli da će ga trenerska karijera dovesti do toga da bude optužen za "kvarenje omladine", zbog čega je glavom platio čuveni grčki filozof Sokrat.

I portugalski stručnjak je kao veliki atinski mudrac optužen da predstavlja "loš primjer mladima" od strane legendarnog holandskog fudbalera i trenera Johana Krojfa.

Počasni predsjednik Barselone, koju je Murinjov Inter eliminisao u polufinalu Lige šampiona ukupnim rezultatom (3:2), ogorčen je načinom na koji su "neroazuri" izborili pravo da 22. maja odmjere snage sa Bajernom u finalu na stadionu "Santjago Bernabeu".



"Nikad ga ne bih volio za trenera. On je veliki stručnjak, ali daje loš primjer mladima. Kad imate određeni društveni status, imate mnogo veću odgovornost od pobjede u nekoj utakmici. Fudbal je više od rezultata, morate učiti mlade igrače ponašanju i poštovanju", rekao je Krojf, očigledno ogorčen zbog defanzivne taktike koju je Murinjo postavio u revanšu na "Nou Kampu".

Bilo kako bilo, aluzija na Sokrata možda nije na mjestu obzirom da je Atinjanin propovjedao moralnost po svaku cijenu, čak je odbio da pobjegne iz zatvora i spasi život iako je bio nevin…

Sa druge strane, jasno je da je Portugalac mnogo bliži filozofiji Nikola Makijavelija i njegovoj metodi "cilj opravdava sredstva"…

(MONDO, Gulliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC