• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real utišao Park prinčeva, Liverpul odradio posao

Autor mondo.rs

U četvrtfinale Lige šampiona će Real Madrid, koji je pobedio PSŽ (2:1) i u Parizu, a naravno i Liverpul. "Redsi" su posle 5:0 u Portu, kod kuće odigrali tek 0:0.

Real Madrid, Liverpul...

To su prvi učesnici četvrtfinala Lige šampiona. Madriđani su savladali PSŽ i kao gosti na Parku prinčeva - 2:1, dok je Liverpul posle fenomenalnog prvog meča, kod kuće igrao samo 0:0 sa Portom.

U sredu se sastaju Mančester siti - Bazel (4:0) i Totenhem - Juventus (2:2).

PSŽ - Real Madrid 1:2, prvi meč 1:3
/Kavani 71 - Ronaldo 51, Kazemiro 80/


Prepun Park prinčeva obećavao je spektakl. Sjajna atmosfera povela je PSŽ u podvig protiv Real Madrida...

Ipak, dvostruki uzastopni prvak Evrope odigrao je savršen meč, dobio bitku upravo na sredini terena, tamo gde se činilo da su Madriđani najslabiji zbog silnih povreda, tako da je i drugi put ove zime bacio "svece" na kolena.

Posle 3:1 na "Santjago Bernabeu", u Parizu je bilo 2:1 (0:0).

Real je u prvom delu imao dve sjajne šanse, međutim Serhio Ramos i Karim Benzema nisu imali sreće da postinu gol. Oba puta je Areola izašao kao pobednik. Benzema je čak imao situaciju "jedan na jedan" s golmanom.

Kada je Kilijan Mbape sebično šutirao iskosa s desne strane, umesto da doda loptu potpuno slobodnom Edinsonu Kavaniju pred kraj prvog poluvremena, bilo je jasno da će PSŽ teško do četvrtfinala.

Kazna je stigla u 51. minutu, a strelac je bio, naravno, Kristijan Ronaldo.

Portugalac je bio samo realizator, a najveći deo posla završili su Asensio, koji je oduzeo loptu Kavaniju, i asistent Lukas Vaskez. Pošto je dobio idealan pas u prostor, usledio je još bolji centaršut i sjajan skok Ronalda na "drugoj stativi".


Kavani je u 71. minutu, posle pravog karambola u kaznenom prostoru Reala, uspeo da skrene loptu u mrežu. Ali, malo ko je verovao u uspeh, jer je već u tom trenutku PSŽ imao igrača manje, pošto je zbog prigovora i drugog žutog kartona isključen Marko Verati.

Konačan rezultat postavio je Kazemiro u 80. Imao je fudbaler Reala mnogo sreće, jer je prilikom njegovog šuta sa 13-14 metara uklizao Markinjos i lopti promenio pravac - 2:1.

Real je najviše ićčekivanom dvomeču bio bolji i zasluženo korača ka odbrani titule, dok "svecima" ostaje da se kaju zbog propuštenih prilika u Madridu i povrede Nejmara, koji je morao da propusti revanš.

PARI SEN ŽERMEN: Areola - Alves, Tijago Silva, Markinjos, Berčiče - Verati, Mota, Rabio - Mbape, Kavani, Di Marija.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Lukas Vaskuz, Kazemiro, Kovačić, Asensio - Benzema, Ronaldo.


Liverpul - Porto 0:0, prvi meč 5:0


Na Enfildu je sve bilo jasno i pre početka utakmice. Koliko je Liverpul posle 5:0 na "Dragau" revanš shvatio kao formalnost, govori i podatak da je Jirgen Klop ostavio na klupi Mohameda Salaha i dao mu šansu da se malo istrči tek u poslednjih 15-20 minuta.

Za razliku od prvog meča, kada je publika, barem ona naklonjena "crvenima", mogla da uživa u golovima, u drugoj utakmici ih nije bilo.

Prilika jeste, na obe strane, mada se igralo bez preteranog žara.

Najbolju šansu je propustio Mane, koji je u prvom delu pogodio stativu, a pre toga iz neposredne blizine tukao preko gola.

Porto je takođe imao nekoliko šansi, odličnu u 84. da makar postigne počasni gol za 180 minuta borbe protiv Liverpula, ali su dvojica defanzivaca domaćeg tima izblokirala na petercu pokušaj Toresa.

"Redsi" zasluženo idu u četvrtfinale, a Porto nije uspeo ni u 13. pokušaju da na tlu Engleske zabeleži pobedu. Dvostrukom šampionu "starog kontinenta" ovo je uz 10 poraza bio tek treći remi.

LIVERPUL: Karijus - Gomez, Lovren, Matip, Moreno - Henderson, Milner, Džan - Lalana, Mane, Firmino.

PORTO: Kasiljas - Pereira, Felipe, Rejes, Dalo - Oliver, Andre Andre, Bruno Kosta, Korona, Vari, Abubakar.



IZ MINUTA U MINUT...

KRAJ i u Parizu - 1:2!

GOTOVO je u Liverpulu - 0:0!

88' LIVERPUL Ings glavom pod prečku, Kasiljas izbija u korner. Otvorila se utakmica potpuno, ali sve je manje vremena da publika na Enfildu vidi bar jedan gol.

84' LIVERPUL Dvojica igrača Liverpula na petercu su blokirala pokušaj Toresa. Malo je nedostajalo da Porto postigne počasni pogodak u ovom dvomeču.

GOOOL!

80' PARIZ Real je uz dosta sreće opet stigao do vođstva. Kazemiro je šutirao, Markinjos uklizao, lopta ga je zakačila, ali taman toliko da prevari Areolu i završi u golu.

79' LIVERPUL Hezus Korona vozio "slalom" po levom krilu, ušao u kazneni prostor i lukavo gađao donji desni ugao. Karijus se nije pomerio, ali Meksikanac nije bio precizan.

GOOOL!

71' PARIZ Kavani je strelac. Uspeo je PSŽ sa igračem manje da stigne do izjednačenja. Posle kornera došlo je do karanbola u kaznenom prostoru Reala, a Kavani je bio na pravom mestu i lopta je završila u mreži. 

69' PARIZ Benzema je spremio šansu za Asensija, a ovaj pogodio stativu.

66' PARIZ Marko Verati je prvo pokušao da iscenira paul, a onda se zaleteo na sudiju, prigovorio mu, a Brih mu bez razmišljanja pokazao drugi žuti. Velika glupost Veratija!

60' PARIZ Sjajna prilika za PSŽ. Navas interveniše i sprečava Kavanija da postigne gol.

59' LIVERPUL Firmino pretrčao Felipea i tukao iskosa sa sedam-osam metara, ali je kapiten Porta sedeći na travi izblokirao taj pokušaj. Bolje je reći - Firmino je pogodio Felipea u izglednoj situaciji.

58' PARIZ Kavani hvata volej, ali je izblokiran. Motu menja Havijer Pastore.

51' LIVERPUL Porto je uputio prvi udarac ka golu Liverpula. Šut Varisa u donji desni ugao brani Karijus.

GOOOL!

51' PARIZ Real Madrid vodi od 51. minuta.  Asensio je "ukrao" loptu Alvešu, odlično odigrao za Lukasa, koji još bolje na "drugoj stativi", posle idealnog centaršuta, pronalazi Ronalda, a ovaj glavom daje gol!

50' PARIZ PSŽ je krenuo silovito, ali je Real ima prvu priliku u drugom delu. Bilo je baš blizu. Ronaldo nije uspeo da glavom pogodi mrežu.

Na obe utakmice je završeno prvo poluvreme.

43' PARIZ Au, koliko je sada bio sebičan Mbape. Imao je potpuno slobodnog Kavanija na drugoj strani, ali nije želeo da mu odigra, iako ga ništa nije sprečavalo, već je odmah šutirao, a Navas dobro intervenisao. Najbolja šansa za PSŽ!

41' PARIZ Navas kupi loptu posle šuta Di Marije. Odneo je golman Reala loptu ispred Kavanija. Bilo je opasno po gol gostiju...

38 PARIZ Benzema ima najbolju šansu. "Oči u oči", sam kao duh bio je ispred Areole, ali nije uspeo da savlada golmana PSŽ-a. Šutirao je pravo u njega.

31' LIVERPUL Mane pogađa stativu, najboolja šansa na utakmici. Bili smo blizu prvog gola večeras, ali još uvek ništa.

18' PARIZ Velika prilika za Real!

Ramos je imao sjajnu šansu, ali je Areola odbranio vrlo težak šut. Varan odbijenu loptu nije uspeo da smesti u mrežu

 18' LIVERPUL Centaršut sa desne strane, Mane u padu zahvatio loptu spoljnim delom stopala i prebacio prečku za nekoliko centimetara.

15' Mirno je na Enfildu i Parku prinčeva. Porto u Engleskoj u Evropi nema nijednu pobedu, dva puta je uspeo da igra nerešeno i deset puta je poražen.

6' U Parizu nema prilika, ali PSŽ napada i to vrlo opasno!

- Počelo je!


- Na obe utakmice minut ćutanja zbog smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Realno@ Kladionica me ne zanima,ali 50000 ljudi na stadionu je bacilo mnogo para na ulaznice,a revanš se igrao zbog njih

Jaaa

Bedni liverpul,čuvaju se. Za šta?? Za ispadanje u sledećem kolu

Realno...!

@Jaaa Mora da si pao kladionicu bratee ,zasta da igraju a imaju 5/0 iz prvoga meca . Sta si ocekivo da daju opet 5 nije realno.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC