• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Zvezdina 23. kruna

Crvena zvezda osvojila pehar namijenjen osvajaču Lav Kupa Srbije pošto je u finalu u Humskoj pobijedila Vojvodinu 3:0 (1:0).

 KUP: Zvezdina 23. kruna Izvor: MONDO

Crvena zvezda je osvojila Lav Kup Srbije! Poslije dve godine bez trofeja, crveno-bijeli (igrali u plavim dresovima) su stavili prvu, od dve krune koliko priželjkuju ove sezone.

U finalu su bili ubjedljivi protiv Vojvodine - 3:0 (1:0) golovima Aleksandra Jevtića u 14, Kadua u 64. i Miloša Trifunovića u 71. minutu.

Simbolično, meč je odigran na stadionu Partizana, od koga je Zvezda preuzela trofej namijenjen pobjedniku masovnijeg takmičenja.

Pošto su u klupsku istoriju "dopisali" 23. trofej pobjednika kupa, igračima Ratka Dostanića preostaje da već u subotu, u 138. "vječitom derbiju" u direktnom okršaju Partizanu preotmu "duplu krunu" i primat u Srbiji.

Vojvodina u 96 godina dugoj istoriji i dalje nema trofej osvajača kupa iako je igrala u četiri finala.

Nije ni zaslužila da u četvrtom finalu osvoji pehar prvi put, jer je u potpunosti bila razbijena od raspoložene Dostanićeve vojske.

Novosađani su bili formalni domaćini u Humskoj 1, ali su fudbaleri Zvezde imali podršku velike većine od oko 20.000 gledalaca. Krcata sjeverna tribina, potpomognuta navijačima sa Istoka i Zapada nosila je ljubimce do trijumfa.

Na početku je na Sjeveru istaknut transparent na kome je pisalo "Neka večeras svako zna da je Zvezdina pobeda"... Delije su bile u pravu.

Beogradski crveno-bijeli su savladali novosadske i treći put u sezoni, istim rezultatom kao i nedavno u prvenstvu, i ponovo nisu primili gol.

Jasno je da su rivali istrčali na teren sa ofanzivnim ambicijama, a prvu šansu propustio je kapiten "lala", Dragan Mrđa u 10. minutu. Preciznije, Saša Stamenković je odlično intervenisao.

Baš kao i njegov kolega Željko Brkić, koji je u narednom napadu zaustavio drugog kapitena, Nikolu Lazetića.

Već u 14. minutu Zvezda je povela. Lazetić je izveo korner sa lijeve strane, a Jevtić odlično odreagovao glavom sa peterca i postigao svoj četvrti gol u Lav Kupu Srbije.

Od tada ekipa Ratka Dostanića je imala potpunu kontrolu događaja na terenu.

Imala je Voša još jednu šansu preko Mrđe u prvom poluvremenu, i to je bilo sve.

Zvezda je u drugom poluvremenu dodala gas. Nije branila kapital i to joj se isplatilo.

Sredinom drugog poluvremena stegla obruč oko gola Novosađana, svo vrijeme je bilo vruće ispred Brkića...

U 64. minutu Kadu je duplirao vođstvo pošto ga je uposlio Jevtić, a prethodno su u akciji učestvovali i Pavle Ninkov i Dejan Lekić.

Visoki napadač je mogao i sam da se upiše u strijelce, imao je dve šanse. Ali, kad već nije on, jeste rezervista Miloš Trifunović. U 70. minutu je pogodio stativu, a minut kasnije je glavom poslao loptu u mrežu poslije centaršuta Vladimira Bogdanovića.

Time je stavljena tačka na finale.

"Momci su se digli iz pepela, dali su sve od sebe, a pobjedu poklanjamo armiji navijača", bio je prvi komentar Ratka Dostanića i dodao:

"Da ne zaboravimo, da se zahvalimo Vladimiru Petroviću Pižonu i ostalima koji su selektirali tim".

Voša je u polufinalu na istom mjestu deklasirala Partizan (3:1), ali u finalu nije ponovila ni dio tog repertoara.

"Nedostajalo nam je agresije i čim je to izostalo, imali smo problem. Prva šansa, kada je Stamenković odbranio šut Mrđi, riješila je utakmicu", ocijenio je trener Vojvodine, Milan Đuričić.

VOJVODINA (4-5-1): Brkić - Vulićević, Karan, Pleč, Tumbasević - Ađuru, Medojević (od 75. Mudrinski) - Novaković (od 67. Stjepanović), Đurovski (od 58. Mitošević), Tadić - Mrđa.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Stamenković - Ninkov, Đorđević, Vilotić, Reljić - Lazetić (od 69. Perović), Savio, Bogdanović, Kadu (od 66. Trifunović) - Lekić, Jevtić‚(od 80. Blažić).
Varnice i na terenu i van njega
Velika gužva viđena je na sredini terena u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Oštar start Zvezdinog veziste Savija bio je znak za igrače oba tima da uđu u klinč.

Sve se ipak završilo brzo i sa tri žuta kartona - Slavoljubu Đorđeviću i Nikoli Lazetiću iz Zvezde, odnosno Draganu Mrđi iz Vojvodine.

U finišu utakmice bilo je vruće i na tribinama, preciznije između Istoka i Juga gdje su bile smješteni najvatreniji navijači Vojvodine, koji su na protivničke pristalice bacili topovske udare.

Policija je brzo reagovala i smirila situaciju.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC