• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko lovi klupski rekord i "zlatnu kopačku"

Edinu Džeki nedostaju tri gola da postane najbolji strijelac u istoriji Volfsburga. Takođe, ima priliku da postane prvi golgeter sezone u Bundesligi.

 Džeko lovi klupski rekord i "zlatnu kopačku" Izvor: MONDO

Timski gledano, "vukovima" u subotu protiv Ajntrahta bodovi ne znače ništa, ali bi pogoci mogli da znače reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Džeko naime dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa 21 golom, koliko je postigao napadač Bajera Štefan Kisling. U borbu za "zlatnu kopačku" Bundeslige mogli bi da se umiješaju i Lukas Barioso iz Borusije Dortmund odnosno Šalkeov centarfor Kevin Kuranji, koji zaostaju tri gola.

Takođe, bivši igrač Željezničara i čeških Teplica ima priliku da postane najbolji klupski strijelac u istoriji odnosno da sa trona skine Argentinca Dijega Klimovica (na fotografiji), koji je za pet sezona postigao 57 pogodaka. Džeko je na koti 55, ali za samo tri godine.



"Kada sam stigao ovako blizu, naravno da ću se boriti za titulu najboljeg strijelca", rekao je Džeko, koji je prošle sezone bio drugi golgeter šampionata sa 26 pogodaka, dva manje od saigrača Brazilca Grafitea.

Zbog toga su u Volfsburgu odlučili da pomognu reprezentativcu BiH da osvoji "zlatnu kopačku".

"Nismo napravili poseban dogovor, ali podrazumijeva se da će Džeko šutirati penal, ako ga bude protiv Ajntrahta", izjavio je trener "vukova" Lorenc-Ginter Kestner.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC