• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik sa pištoljem: Izvinite

Autor mondo.rs

Predsednik solunskog PAOK-a Ivan Ignjatijevič Savidis posredstvom klupskog sajta objavio izvinjenje celoj javnosti Grčke. "Nisam imao nameru da bilo koga napadnem i povredim, ni protivničke igrače, ni sudiju".

Predsednik solunskog kluba šokirao je ceo svet kada je istrčao na teren tokom derbija sa atinskim AEK-om sa zadenutim pištoljem za pojasom.

Neverovatni incidenti u grčkom fudbalu (a ovaj je bio jedan od najtežih u poslednje vreme) dogodili su se nakon što je sudija meča priznao, pa poništio gol (pa potom opet priznao gol) PAOK-a u meču sa protivkandidatom za titulu. To je izazvalo bes navijača PAOK-a, ali i predsednika kluba, ruskog Grka, (pre)bogatog Savidisa, koji drži "pola Soluna" i "pola Rostova", a pritom je dobar prijatelj sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali i sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom...

Grčka vlada je, posle ovog incidenta, stopirala "pikanje" lopte i jasno poručila da će, ako se svi ne saglase oko osnovnih kriterijuma i načela, na duže vreme proterati ovu zabavu iz života ljudi. Nije isključeno i da bude prekopiran engleski scenario iz vremena Margaret Tačer, a to znači - zabrane nastupanja u evropskim takmičenjima.

Ivan Savidis je danas, posredstvom klupskog sajta, objavio saopštenje, odnosno izvinjenje zbog svog postupka, navodeći da "nije imao pravo da istrči na teren na takav način".

"Moja emotivna reakcija je bila prouzrokovana generalno negativnim stanjem u grčkom fudbalu u poslednje vreme i neprihvatljivim, nesportskim događajima na utakmici PAOK - AEK. Mislim, pritom, na odluke sudije, prekid utakmice, protest i ulazak na teren na desetine predstavnika obe ekipe. Sve to moglo je da stvori turbulentnu situaciju i moj jedini cilj bio je da zaštitim hiljade navijača PAOK-a od provokacija, sukoba i eventualno ljudskih žrtava. Verujte mi, nisam imao nikakvu nameru da se suprotsavim bilo protivničkoj ekipi, bilo sudijama. I sigurno je da nikom nisam pretio", napisao je Savidis.

Dodaje da su on i njegova porodica i saradnici "žrtve" bolesnog stanja grčkog fudbala.

"Borim se i nastaviću da se borim uprkos konstanim napadima kojima sam izložen sa raznih strana. Boriću se za pošten odnos u fudbalu i da osvojimo titulu na terenu, a ne van njega. Još jednom - izvinjavam se".

Inače, rukovodstvo grčke Superlige suprostavilo se odluci grčke Vlade da suspenduje šampionat na neodređeno vreme.

"Suspenzija ne donosi ništa, osim što ruši sve pozitivno što je do sada urađeno. Takođe, utiče na opstanak klubova koji bez takmičenja ne mogu da prežive. Zato tražimo nastavak takmičenja odmah", izjavio je za Rojters predsednik Superlige Jorgos Stratos nakon sastanka sa ministrom kulture i sporta Jorgosom Vasilijadisom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC