• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha jedan od kandidata da naslijedi Murinja?

Svjestan da će možda morati da se rastane sa Murinjom, Morati je napravio listu mogućih nasljednika, među kojima su Mihajlović, Kapelo, Blan...

 Miha jedan od kandidata da naslijedi Murinja? Izvor: MONDO

Žozeovo "ne znam" natjeralo je čelnike Intera da spremno dočekaju eventualni razlaz sa harizmatičnim trenerom narednog ljeta.

Uprkos tome što Inter vodi ka slavi, trener nerazura Žoze Murinjo nedavno je izjavio da "ne može sa sigurnošću da kaže da li ostaje u klubu naredne sezone".

Svjesni da je razlaz moguć, u Interu su skrojili listu kandidata "za svaki slučaj".

Italijanski mediji navodno su došlo do saznanja da najužu listu kandidata čine: Fabio Kapelo, Siniša Mihajlović i Loran Blan!

Kapelo, trenutno selektor Engleske, bio bi na raspolaganju samo ukoliko ostvari neuspjeh sa "gordim albionom" na predstojećem Mundijalu u Južnoj Africi i zbog toga se rastane sa FA Engleske, gdje je enormno plaćen, a za sada i vrlo poštovan.

Otežavajuća okolnost bila bi Kapelova privrženost Juventusu i Romi. U tim ekipama, čelični taktičar ostvario je velike uspjehe, nerijetko preko leđa Intera.

Loran Blan već se dokazao kao veliki trenerski potencijal na klupi Bordoa, sa kojim je prošle godine prekinuo sedmogodišnju dominaciju Liona u Francuskoj, a nije beznačajnu ulogu u Evropi imao Bordo ni ove sezone. To dobro zna Juventus, koji je morao u Ligu Evrope zbog "žirondinaca".

Problem u vezi sa Blanom može da bude taj što je "on već viđen" na kormilu reprezentacije Francuske, poslije SP. Tamošnji mediji najavljuju da će u narodu omraženi selektor Rajmon Domenek svakako otići poslije Južne Afrike.

S te strane, najmanje prepreka da se odrekne svog posla i preuzme Inter ima upravo Siniša Mihajlović, koji je u decembru preuzeo Kataniju, tada ubijedljivo posljednji tim lige i četiri kola pre kraja Serije A obezbijedio opstanak "slonovima".

Iako je Miha najavio da bi voleo da ostane u Kataniji za sezonu 2010/11, pitanje je kako bi reagovao na poziv Masima Moratija.

Mihajlović je već bio u stručnom štabu Intera, ali kao pomoćni trener Robertu Manćiniju. Kada je na kraju sezone 2007/08, Manćini dobio otkaz i Mihajlović je otišao sa Đuzepe Meace.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC