• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda: Igrajmo fudbal, poštujmo se

Dan uoči "vječitog derbija" Partizan i Zvezda objavili zajedničko saopštenje u kojem ističu da žele da meč bude viteški, a ne rat za titulu.

 Partizan i Zvezda: Igrajmo fudbal, poštujmo se Izvor: MONDO

Utakmice Partizana i Crvene zvezde uvijek su bile "više od fudbalske igre", a predstojeći "vječiti derbi" jedan je od najznačajnijih posljednjih godina, jer direktno odlučuje o tituli prvaka.

Samim tim rastu tenzije pred najveći praznik srpskog fudbala, ali su Partizan i Crvena zvezda objavili zajedničko saopštenje u želji da njihov duel bude to što u suštini i jeste - fudbalska utakmica, a ne bojno polje.

"U danu koji prethodi utakmici, mi učesnici 138. 'vječitog derbija', hoćemo da kažemo, a u subotu uveče na Stadionu Partizana i dokažemo, da smo vrijedni povjerenja i ljubavi milionske armije navijača iz Srbije, Evrope i svijeta, i da smo spremni da nesporni teret značaja susreta iznesemo na pravi način. Djelujući u tom cilju, pozivamo sve aktere derbija da izjavama, ponašanjem i kompletnim odnosom prije, tokom i poslije susreta kreiraju istinski zdravu sportsku atmosferu, ispunjenu tolerancijom i poštovanjem", navodi se u zajedničkom saopštenju dva kluba, objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Želja crno i crveno-bijelih kao i FSS je da meč u subotu bude "dan sportske borbe i viteštva".

"Sutra (subota), Partizan i Crvena zvezda igraće, između ostalog, i za ulaznicu za evropsku klupsku scenu. Biće to test za sve nas - i igrače i rukovodioce i navijače. Pozivamo sve prisutne da kompletnim ponašanjem fudbalskoj Evropi koja nas očekuje od jeseni pokažemo da smo u svemu pravi i u svemu kvalitetni za iskorak na međunarodnu pozornicu. Neka treneri i igrači naša dva kluba učine sve da osvoje bodove, da donesu pobjedu, da se primaknu tituli... I neka svi mi ostali uživamo, neka strijepimo i neka pobijedi bolji. Ali, i neka svi zajedno pokažemo veličinu. Veličinu u pobijedi, veličinu u porazu. Jednostavno, ljudsku veličinu", poručuje se u saopštenju.

Takođe, Partizan i Zvezda apeluju na svoje pristalice da budu na istom nivou.

"Pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala, koji budu na Stadionu Partizana, da svoj klub podrže u duhu fer-pleja, sporta i tradicije našeg naroda uopšte. Apelujemo da protivniku ukažu respekt i time ispoštuju veličinu fudbalske svetkovine koja dugo traje", ističe se u saopštenju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC