• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo: Musemiću novi ugovor

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Husref Musemić i nakon tekuće sezone ostaće trener Sarajeva.

 FK Sarajevo i Husref Musemić produžili saradnju do juna 2019 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Husref Musemić i nakon tekuće sezone ostat će trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Novi ugovor danas je potpisao do 30. juna 2019. godine.

"Današnji sastanak s rukovodstvom kluba rezultirao je produženjem saradnje između pedesetšestogodišnjeg fudbalskog stručnjaka i FK Sarajevo", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Musemić je od septembra 2017. godine na poziciji šefa stručnog štaba FK Sarajevo i u proteklih 17 ligaških utakmica ostvario je 11 pobjeda, dva neriješena rezultata i četiri poraza.

"Klub je prvom timu obezbijedio najbolje moguće uslove za obavljanje zimskih priprema kao i za svakodnevni rad i ne možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima u prvih pet utakmica u novoj kalendarskoj godini. Ono što smo očekivali nije ostvareno na terenu i vjerujemo da će stručni štab na čelu sa Musemićem donijeti ispravne odluke kada je u pitanju prvi tim. Rukovodstvo kluba želi iskazati podršku treneru Musemiću, njegovom stručnom štabu, kao i igračima. Svaki kolektiv se zadesi u krizi rezultata, to je sastavni dio sporta. Husref Musemić ima podršku i predstavnika većinskog vlasnika upravljačkih prava u rukovodstvu kluba i drago nam je što je zajednička želja za nastavkom saradnje i nakon ove sezone realizovana. Musemić zajedno sa svojim saradnicima je odgovoran za rezultat prvog tima, kao i selekciju igrača, te je u njegovoj ovlasti formiranje stručnog štaba i produženjem ugovora želimo iskazati naše opredjeljenje za njega", rekla je direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Musemić je nakon postignutog dogovora iskazao zadovoljstvo.

"Drago mi je što sam produžio saradnju, što su ljudi prepoznali, bez obzira na evidentnu rezultatsku krizu, moj rad i ukazali povjerenje za naredni period. Želim to povjerenje opravdati i mogu reći da ću uraditi sve, kako bi naš klub ostvario što bolje rezultate. Sarajevo zaslužuje puno više. Pet bodova od 15 mogućih nas nipošto ne mogu zadovoljiti i radimo, analiziramo, tražimo rješenje…", rekao je Musemić, dodavši:

"Uvjeren sam u ono što radim i planovi u narednom periodu su jasni. Želimo izaći iz rezultatske krize i boriti se za mjesto koje vodi u Evropu. To je ono što želimo ostvariti do kraja sezone, mjesto za međunarodno takmičenje i nećemo odustati. Potrudićemo se maksimalno. Takođe, želim dati priliku mladim igračima iz naše Akademije, našeg pogona i već imamo planove i razmišljanja za ljetni period, ali smo prije svega u potpunosti fokusirani da ekipu izvadimo iz trenutne rezultatske krize i donesemo navijačima i klubu rezultate kakve Sarajevo treba imati", zaključio je kormilar "bordo" tima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC