• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI: Nema kalkulacija - na pobjedu!

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde spremni i orni za veliku bitku u Humskoj. Ulog titula. Poziv navijačima da budu navijači.

 DERBI: Nema kalkulacija - na pobjedu! Izvor: MONDO

Priča o vječitom derbiju srpskog fudbala u subotu će biti ispričana 138. put. Zajednička konferencija za novinare predstavnika Partizana i Crvene zvezde bila je uobičajena, bez varnica, uz riječi međusobnog poštovanja i, naravno, obostrane želje da se osvoje tri boda - samim tim i titula.

Mnogo interesantnije trebalo bi da bude na terenu u Humskoj. Bar tako obećavaju iz oba tabora.

I jedni i drugi žele tri boda, a kalkulacije nisu na dnevnom redu.

"Derbi je spektakl i očekujem da tako bude na tribinama i na terenu. Želimo da damo maksimum da uveličamo taj dan, jer derbi to zaslužuje. Mi smo spremni, respektujemo protivnika, ali se nadam našoj pobjedi", rekao je jedan od najiskusnijih igrača Partizana Mladen Krstajić na konferenciji za novinare u "Sport kafeu".

Kapiten Zvezde Nikola Lazetić došao je na konferenciju za novinare u majici "Kup je naš" i sa kačketom svog kluba. Jedan trofej Zvezda je uspjela da vrati u Ljutice Bogdana poslije dvije godine. U subotu bi pobjedom mogla da bude na korak od povratka i drugog.

"I prije finala kupa (protiv Vojvodine) rekao sam da ćemo u svaku utakmicu ulaziti kao da je finale i da ćemo izginuti na terenu. Oporavili smo se koliko smo mogli, u granicama dozvoljenog, naravno i nadam se da će naši navijači još jednom pokazati kako se bodri svoj klub. Za ostalo ćemo se mi pobrinuti na terenu, kako bismo ispunili njihove ' zahteve'", rekao je Lazetić.

Treneri su bili "u rukavicama".

Strateg crno-bijelih Aleksandar Stanojević debitovaće kao trener prvog tima u "vječitom derbiju". Ali, on se ne plaši, niti vidi strah u svom timu.

"Nemamo ni razloga da se plašimo. Ovaj tim je već jednom ove sezone pobijedio Zvezdu. Respekt i oprez, naravno, postoje, ali mi nećemo kalkulisati. Nama odgovara i remi, ali razmišljamo samo o načinu kako da pobijedimo Zvezdu i tako ćemo i igrati", poručio je Stanojević.

On je pozvao navijače Partizana da dođu u što većem broju i još jednom pokažu odanost klubu, kao što će "igrači Partizana pokazati odanost na terenu".

"Neka pobijedi Partizan!", rekao je Stanojević.

Ratko Dostanić neće debitovati u derbiju. Već je iskusio kako to izgleda sa klupe. "Zvezda će još jednom, na dostojanstven način, pokazati svoj kvalitet i pokušati da ponovo obraduje svoje navijače", rekao je strateg crveno-bijelih.

Blaga prednost Partizana mogla bi da bude u umoru protivničkih fudbalera, koji su prije dva dana pobijedili Vojvodinu u finalu Kupa (3:0). Ali, u derbiju se zaboravlja na sve.

"Nije isto igrati protiv Vojvodine i protiv Partizana. To je utakmica koja se dugo pamti. Veći motiv od toga sigurno nije potreban, a pritom ovog puta odlučuje se i o tituli. Pobjeda nas približava 'duploj kruni'", jasan je Lazetić.

Predstavnici oba tabora imali su poruke i za navijače, prije svega da navijaju fer i sportski i da se u Srbiji više ne priča o huliganima nego o navijačima, kako je istakao portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Ukupno gledano Zvezda je uspješnija od Partizana u derbiju. Ima 57 pobjeda, 43 meča su završena neriješeno, a crno-bijeli su dobili 37 puta.

Ipak, Partizan je za nijansu bolji kad se derbi igra na njegovom stadionu. "Parni valjak" je pobijedio 24 puta, 23 meča završili su se bez pobjednika, a 22 puta je Zvezda izlazila kao pobjednik u komšiluku.

Utakmicu u subotu sudiće Boško Jovanetić iz Užica. Treneri kažu da uopšte ne razmišljaju o tome ko će biti arbitar, niti su imali vremena da se time bave.

Meč se igra u subotu od 18.30 časova, uz direktan tv prenos (RTS 2), ali će gledaoci kraj malih ekrana imati posebnu ugodnost, jer će prvi put detaljno biti rađena statistika tokom utakmice.

(MONDO - foto: detalj sa jesenjeg derbija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC