• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: "Vječiti" nisu sujevjerni

U Srbiji je skoro dvije trećine stanovništva sujevjerno, a MONDO je provjerio da li su u tom "fazonu" kapiteni Zvezde i Partizana.

 MONDO TV: "Vječiti" nisu sujevjerni Izvor: MONDO

U subotu je vječiti derbi. Da li ste i vi među onim navijačima koji na utakmicu idu u svojoj “srećnoj majici “ ili možda do stadiona nekim specijalnim, samo vama poznatim putem?!

TV ekipa MONDA pokušala je da sazna da li u tu grupu spadaju i fudbaleri Partizana i Crvene zvezde.

Prilog pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs

Dosta je onih koji gaje neko nerazumno vjerovanje, ali kapiteni sa Topčiderskog brda, Mladen Krstajić i Nikola Lazetić, nemaju neko specijalno mišljenje o sujevjerju, niti ritual pred važnu utakmicu, jer su ih, kako kažu, odavno prevazišli. Kapiten crno-bijelih vjeruje samo u porodični mir. Iza sebe ima dug staž i smatra da sujevjerje ne priliči čovjeku njegovih godina.

„Imao sam i ja svoje trenutke, kada sam bio mlađi, vjerovao sam u nešto, a sada me je sve prošlo. Poslije 15 godina braka zaista o tome i ne razmišljam. Trudim se da dva dana pred svaki meč budem kod kuće uz svoju porodicu, okružen mirom i tišinom,”
objašnjava Krstajić.

Nikola Lazetić donekle je sličnog mišljenja sa kolegom iz protivničkog tabora. Njegovo iskustvo vezano je, uglavnom, za period dok je igrao u Italiji. U to vrijeme na teren nije izlazio sa štitnicima: vjerovao je da mu baš to donosi sreću. Sada su stvari malo drugačije.

“Tada sam stavljao svakakve sunđere u štucne kako bi izgledalo da sam u potpunosti opremljen, ali po povratku u Srbiju, morao sam da se odreknem te navike. Dosta mojih saigrača vjeruje u takve stvari, ali ja u ovom trenutku tome ne pridajem veliki značaj,”
rekao je za MONDO kapiten tima iz Ljutice Bogdana.

Čudnim vjerovanjima nikad kraja. Od fudbalera su možda sujevjerniji – navijači. Oni najvatreniji često dosta pažnje poklanjaju ritualima, amajlijama i misle da time dokazuju ljubav prema klubu. Odlazak na tribinu uvijek u istoj dukserici, ili crveni končić oko ruke, pa čak i mjesto sjedenja na tribinama samo su neki od primjera.

(Ana Nanević/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC