• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berbatov udariooo, Ćiro izgubiooo (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dosad je jednom igrala protiv Bugarske i upisala poraz u Zenici prije deset godina pogocima Dimitra Berbatova (1:2).

"Zmajevi" imaju negativan skor sa Bugarima u dosad jednom međusobnom meču, koji je odigran 20. avgusta 2008. godine na debiju Miralema Pjanića i tadašnjeg selektora BiH Miroslava Ćire Blaževića.

Bh. fudbalerima je presudila tada prva bugarska zvijezda Dimitar Berbatov, koji je dva puta pogodio mrežu "zmajeva" - prvi put nakon greške odbrane, da bi u nastavku glavom zakucao loptu u gol BiH za pobjedu Bugara.

Počasni pogodak za "zmajeve" postigao je Senijad Ibričić...

Na tom susretu akteri kod "trenera svih trenera" bila su i dvojica Banjalučana Darko Maletić i Branislav Krunić, koji su za naš portal evocirali uspomene od prije jedne decenije u Zenici.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Zamijenio sam dres sa Berbatovom, imam ga kod kuće, po tome se sjećam te utakmice. Tada je to bio Ćirin debi na klupi BiH. Zbog njega je u javnosti vladala velika euforija, a u tom periodu je Berbatov potpisao za Mančester junajted. Bio je baš moćan, dao nam je dva gola", rekao je Maletić i podsjetio da su Bugari tada imali nekoliko odličnih igrača poput Martina i Stilijana Petrova.

...
Izvor: Youtube, shaguar93

Nekadašnji fudbaler Borca, Partizana, Zenita i drugih inostranih klubova dodao je da Bugari, po njegovom mišljenju, nisu ni blizu kvaliteta kakvog su tada posjedovali.

"Nemaju nekih velikih zvijezda, mi smo barem po imenima kvalitetniji, pa se nadam da će novi selektor Robert Prosinečki dobro da ukomponuje tim i da će u Razgradu biti sve kako treba. Ja im želim sve najbolje".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Njegov nekadašnji reprezentativni kolega i saigrač iz banjalučkog kluba Branislav Krunić takođe se prisjetio događaja od prije 10 godina na "Bilinom polju".

"Ako se ne varam, bila je to prijateljska utakmica, a one rijetko kada imaju onaj pravi naboj kao što to imaju takmičarski mečevi. Tada su Bugari bili jako kvalitetni, mnogo kvalitentiji nego danas. Bio je to debi Ćire Blaževića i svi su htjeli da se nametnu novom selektoru. Ja sam tada igrao prvo poluvrijeme, a sjećam se da se tada oproštao Nermin Šabić", rekao je aktuelni trener banjalučkog Željezničara Sport Tim.

Krunić od meča "zmajeva" u petak u Razgradu najviše očekuje da pokažu napredak u igri, što je prioritet njemu kao treneru.

"Najviše me zanima na koji način će selektor Prosinečki da nemetne stil igre i kakve će novine da donese. Da li će Robi donijeti neki pomak, to mene kao trenera najviše zanima. Sigurno je da Bugari nisu ekipa kojoj BiH neće moće da parira. Zato mislim da će ovaj meč pokazati da li BiH može da se nada napretku ili ne, od stručnog štaba do igrača", naglasio je popularni Kruna.

BiH će gostovati Bugarima u petak od 19 časova na stadionu "Ludogorec Arena" u Razgradu.

Robi: Rezultat je uvijek bitan, idemo na pobjedu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC