• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VJEČITI DERBI: Petrović pogodio titulu (FOTO)

Evrogolom Radosava Petrovića u 73. minutu Partizan dobio 138. "vječiti derbi" i došao nadomak 22. titule prvaka Srbije.

 VJEČITI DERBI: Petrović pogodio titulu (FOTO) Izvor: MONDO

Parni valjak je stigao na prag odbrane trona. Dotle ga je dovezao Radosav Petrović.

Mladi vezista je fantastičnim udarcem sa skoro 30 metara donio Partizanu treći uzastopni trijumf nad "vječitim rivalom" i, skoro sigurno, treću uzastopnu titulu:

Partizan - Crvena zvezda 1:0 (0:0)POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Crno-bijeli imaju 73 boda na vrhu tabele Jelen Superlige Srbije, četiri više od crveno-bijelih, dva kola prije kraja.

Lider će još gostovati OFK Beogradu i dočekati Mladi radnik, a da bi "ovjerio" tron potrebna su mu još tri boda, odnosno dva ako zadrži bolju gol-razliku u odnosu na prvog pratioca (Partizan ima "plus 40", a Zvezda "plus 37").

Zvezdi predstoji duel sa BSK-om kod kuće i put u Suboticu.

Veliki je ulog bio na travi stadiona Partizana pred 25.000 gledalaca. Gosti su imali imperativ pobjede, s toga su u meč ušli agresivnije i odvažnije. Naročito su (kao i obično) opasni bili po desnom krilu po kome djeluju Pavle Ninkov i i kapiten Nikola Lazetić.

Početak je bio žustar, kapiten crno-bijelih Mladen Krstajić već u prvom minutu je dobio žuti karton zbog "ulaska" u kolegu iz protivničkog tabora, Nikolu Lazetića, poslije sudijskog zvižduka, a nedugo zatim Moreira je dobio snažan udarac u glavu...

Međutim, utakmica je protekla u korektnom tonu.

Crveno-bijeli su dominirali samo u prvoj četvrtini meča. Otkako je Dejan Lekić neopravdano "uhvaćen" u ofsajd poziciji, stvari su se promijenile za 180 stepeni.

Crno-bijeli su zagospodarili sredinom terena i uglavnom čuvali loptu, ne želeći da se zalijeću i time pretjerano rizikuju da prime gol.

Ipak, kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju aktuelni šampion je sve jače stezao obruč oko gola Saše Stamenkovića, koji se u tom periodu proslavio.

U nastavku je ritam spasnuo, šansi nije bilo, a uspavanku je prekinuo dalekometni hitac Radosava Petrovića.

Partizan je tako i u šestom uzastopnom prvenstvenom derbiju ostao neporažen (Zvezda posljednji put pobijedila 21. marta 2008), a ostvario je 38. trijumf u "vječitom derbiju", uz 57 poraza i 43 remija.

Ujedno, poboljšao je bilans kao domaćin - 25-22-22.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević debitovao je na najljepši mogući način na svetkovini srpskog fudbala, dok je njegov kolega Ratko Dostanić prvi put poražen u petom derbiju.

Zanimljivo je da nijedan igrač iz aktuelnog sastava Zvezde i dalje nije postigao gol protiv Partizana.

PARTIZAN: M. Božović - Knežević, M. Jovanović, Krstajić, Lomić - Petrović - Tomić, Moreira (od 90+1. B. Ilić), S. Ilić (od 85. Davidov) - Kleo, Dijara (od 77. B. Jovanović).

CRVENA ZVEZDA:
Stamenković - Ninkov, Đorđević, Vilotić, Reljić - Lazetić (od 79. Trifunović), Savio (od 84. Savić), Bogdanović, Kadu - Jevtić (od 68. Perović), Lekić.

PRVO POLUVRIJEME



9: Prva prilika za Partizan - Tomić je oštro centrirao sa desne strane, Dijara se ubacio ispred defanzivaca Zvezde i sa četiri-pet metara pokušao lijevom nogom da lobuje golmana Stamenkovića, ali je lopta završila pored gola.

15: Uzvratio je na drugoj strani Jevtić. Dobio je poklon od odbrane Partizana i umjesto da krene ka golu, jer mu je put bio otvoren, tukao je sa 17-18 metara - neprecizno.

18: Kadu je baš blizu da se upiše u strijelce - Ninkov je centrirao, golman Mladen Božović je krenuo, pa stao, lopta se poslije loše intervencije odbrane Partizana odbila do Brazilca, koji je uhvatio "makazice", ali je Marko Jovanović uspio da zakači loptu taman da ona završi tik pored gola.

22: Pomoćni sudija Radojčić je signalizirao ofsajd poziciju Lekića kada se on našao u stoprocentnoj šansi - i pogriješio. Međutim, visoki napadač Zvezde je prije nego što se sudijska pištaljka oglasila promašio zicer.

31: Akciju je započeo Saša Ilić, nastavio Knežević centaršutom, "pogodio" je u glavu Klea, ali Brazilac nije dobro reagovao na ivici peterca.

39: Kleo je tukao sa više od 20 metara, gađao je lijevi donji ugao Stamenkovića. Golman Zvezde je odlično reagovao i vrhovima prstiju proslijedio loptu u korner poslije kojeg se u izglednoj poziciji našao Tomić, šutirao je, ali je Stamenković opet bio na visini zadatka.

DRUGO POLUVRIJEME



65 i 68: Kadu, a onda i Lazetić pali su u šesnaestercu Partizana tražeći da sudija Jovanetić dosudi najstrožu kaznu, ali je Užičanin samo odmahnuo rukom.

66: Jovanetić je sa klupe Zvezde udaljio pomoćnog trenera Radmanovića.

73: Lomić je izveo prekid sa polovine terena, dodao je do usamljenog Petrovića, koji je napravio nekoliko koraka i sa skoro 30 metara malo iskosa sa lijeve strane plasirao loptu u suprotan ugao Zvezdinog gola. Evrogol crno-bijelog veziste samo je uljepšala parada Stamenkovića.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC