• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandija: Dolijali trgovci Mađaricama

Među uhapšenima su tri Mađarice koje su radile kao makroi, i šest Holanđana vlasnika bordela, naveo je portparol amsterdamskog tužilaštva.

 Holandija: Dolijali trgovci Mađaricama Izvor: MONDO

Holandske vlasti saopštile su u subotu da je uhapšeno devet osoba, članova međunarodne bande za trgovinu bijelim robljem, uglavnom ženama iz Mađarske koje su namamljene da dođu u Amsterdam, a zatim su bile prinuđene da rade kao seksualni robovi.

Banda je namamljivala žene iz Mađarske obećanjima o boljem životu u Amsterdamu, ali čim bi tu stigle zastrašivali su ih nasiljem i silovanjima da bi ih primorali da rade kao prostitutke u čuvenom amsterdamskom kvartu "crvenih fenjera" koji postoji već 800 godina.

Do sada je identifikovano 13 žrtava ove bande, među kojima ima Majdarica i Holanđanki, ali vjeruje se da ih je mnogo više.

Problem je što strah od nasilja i psihološka zavisnost od svodnika takve žrtve sprečava da se obrate vlastima za pomoć, primijetila je britanska novinska agencija Rojters.

Ovo hapšenje izvedeno je u sklopu napora da se iskorijene nelegalne aktivnosti u amsterdamskom kvartu "crvenih fenjera" .

Holandija je 2000. legalizovala dobrovoljnu prostituciju, a vlasti se posljednjih godina bore protiv uticaja organizovanog kriminala na tu djelatnost.

U Amsterdamu, pak, nastoje da najuži centar grada bude očišćen od "ljepotica noći".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC