• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH:Pobjede vodećih

Fudbaleri Željezničara, koji je lider na tabeli savladali u 27. kolu Olimpik, dok je prvi pratilac banjalučki Borac bio bolji od Modriče

 PREMIJER BiH:Pobjede vodećih  Izvor: MONDO

 Željezničar je još jedan korak bliže šampionskoj titulu poslije 27. kola. Tima Amara Osima slavio je i u ovom kolu i to protiv Olimpika te je ostao sa prednošću od tri boda ispred Borca, koji je slično kao i Željo rutinski odradio posao protiv Modriče (4:0).
Popović i Višća su pogocima u prvom poluvremnu osigurali lagan posao Željezničaru.

Borac je rutinski u Banjlauci golovima Stevanovića, Kajkuta, Jandrića i Petrovića , savladao već prežaljenu Modriču , koju je sa klupe vodio novi trener Nikola Nikić.


"Očekivana i zaslužena pobjeda moje ekipe. Dobro smo otvorili utakmicu i stvorili nekoliko šansi te upsjeli smo na vrijeme postići dva gola u prvom poluvremenu i to nam je sve olakšalo posao u nastavku, kada smo i potvrdili tu pobjedu. Modriču smo već arhivirali i sada se okrećemo prema Mostaru i Veležu. To će za nas biti ključna utakmica u borbi za titulu. Nadam se pobjedi u Mostaru i većem motivu", rekao  je novinarima poslije meča pomoćni trener Borca, Stojan Malbašić.

"Borac je zasluženo pobijedio i drago mi je što se Borac bori za titulu. Drago mi je i što je 'moj' Željo prvi, ali sam u Borcu proveo lijepe trenutke potkraj svoje karijere i drago mi je što su igrači proradili, ali nije mi drago što su protiv moje ekipe. Misim da je nedostatak fizičke nepripremljenosti glavni uzrok slabih rezultata. Imali smo u polusezoni 21 bod i u drugom dijelu osam utakmica na domaćem terenu, a na kraju smo ispali. To je za Ginisovu  knjigu rekorda. Ali šta da se radi, to je fudbal i takve se stvari dešavaju", u svom stilo je prokomentarisao Nikola Nikić, šef stručnog štaba Modriče.


Laktaši su sve bliže da prave društvo Modriči sledeće sezone u Prvoj ligi RS. Iako su prije ovog kola najavljivali pobjedu u Mostaru protiv Zrinjskog desilo se suprotno. Poraženi su (2:1).

Vrijednu pobjedu u borbi za Evropu ostvarilo je Sarajevo u gostima protiv Slavije (4:0), na drugoj strani Slavija je u teškoj poziciji i do kraja će strijepiti za opstanak.

PAROVI I REZULTATI 27. KOLA
U nedelju
Borac - Modriča 4:0
/Stevanović 30, Kajkut 42 , Jandrić 54, Petrović 90 /

Slavija - Sarajevo 0:4
/Škoro 13, Džakmić 38, Torlak 56, Handžić 90 /
Zrinjski - Laktaši

Široki Brijeg - Čelik 2:1
/Varea 47, 52-Nikić 42/

Željezničar - Olimpik 2:0

/Popović 20, Višća 26/

Zrinjski-Laktaši 2:1

/ Mirković 10, Dragičević 69- Vranešević 81/

U subotu
Rudar - Velež 2:0
/Džafić 19, 70/

Sloboda - Travnik 2:1
/Smajlović 52, 77 - Ćurić 87/

Zvijezda - Leotar 5:0
/Kovačević 37, Hamzić 61 pen, Omeragić 77, Savić 84, Prodanović 90/


Tabela: Željezničar 56, Borac 53, Široki brijeg 48 , Sarajevo 45, Zrinjski 45, Rudar 37, Velež 37, Leotar 37, Zvijezda 36, Sloboda 36, Olimpik 35, Travnik 33, Slavija 32, Čelik 29, Laktaši 28, Modriča 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC