• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Samo 12 puta u metu

Neslavan rekord Jelen Superlige Srbije - samo 12 golova u 28. kolu od kojih je jedan vrijedan titule šampiona!

 Superliga u brojkama: Samo 12 puta u metu Izvor: MONDO

Ovo je bilo najneefikasnije kolo od početka šampionata. U četvrtom i petom kolu postignuto je po 13 golova, a najviše ih je bilo u 1. kolu - 25.

Čak pet od osam mečeva 28. kola završeno je neriješeno, a tri od tih pet rezultatom 0:0.

"Teledirigovani" udarac Radosava Petrovića donio je drugu pobjedu Partizanu nad Zvezdom ove sezone, a crno-bijeli su dva kola prije kraja šampionata i dalje jedina neporažena ekipa.

Reprezentativcu Srbije to je bio sedmi gol u ovoj sezoni, ali, bez dileme, najvažniji.

Partizan je dao najviše golova - 54, a primio je 14, koliko i njegov najveći rival, s tim što crno-bijeli ovog proljeća imaju granitnu odbranu - samo četiri primljena gola.

Borac je četvrti put u duelima sa Javorom stigao do boda na isti način - u finišu meča.

Rad je drugi put ove sezone savladao Vojvodinu, a čak treći put ovog proljeća slavio je rezultatom 3:2 (protiv Mladog radnika u 19. kolu, Javora u 21. kolu i sad protiv Voše u Novom Sadu). Još jednom je Rad dobio identičnim rezultatom - u 1. kolu prvenstva protiv Smedereva.

"Građevinari" su još dva meča ove sezone odigrali 3:2, ali su ta dva izgubili - od Partizana u 9. kolu i od OFK Beograda u 18.

Čukarički je prekinuo niz OFK Beograda od četiri uzastopne pobjede (bilo je 0:0 na Banovom brdu), ali su "romantičari" već sada, sa 49 osvojenih bodova, već nadmašili učinak iz prethodnih sezona - 2008/09. (33 boda) i 2007/06. (36 bodova). U sezoni 2006/07. osvojili su 50 bodova i blizu su da nadmaše i tu brojku.

Smederevo ni poslije osam utakmica(!) nije pogodilo mrežu protivnika, odnosno 747 minuta!!! Smederevci su ovog proljeća postigli samo šest golova i posljednji su u tom elementu fudbalske igre. Najvažnijem, naravno.

U ovom kolu nove golove postigli su vodeći na listi strelaca. Dragan Mrđa je i dalje lider sa 17, a Andrija Kaluđerović drugi sa 15. Partizanov Brazilac Kleo nije dao gol u derbiju i ostao je na koti 13.

Sudije su u mečevima 28. kola samo jednom pokazale na "bijelu tačku", a taj jedini kazneni udarac nije iskoristio fudbaler Čukaričkog Stojmirović, koji se okliznuo u stilu Dejvida Bekama i prebacio cijeli gol OFK Beograda.

TABELA PROLJEĆNOG DIJELA SEZONE: Partizan 35, Zvezda 28, OFK Beograd 23, Spartak 23, Metalac 20, Čukarički 18, Javor 17, Vojvodina 16, Jagodina 16, Rad 16, Borac 13, Smederevo 12, Hajduk 11, Napredak 10, BSK 8, Mladi radnik 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC