• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Jahorinu stižu Kežman, Milošević, Ilić, Kralj..

Autori mondo.ba Autori SRNA

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je danas da će organizovanje Međunarodnog fudbalskog kampa "Koroman" na Jahorini pozitivno uticati na promociju turističkih potencijala ove olimpijske planine, ali i cijelog grada.

Vuković je, nakon susreta sa organizatorom kampa, proslavljenim srpskim fudbalerom Ognjenom Koromanom, rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da je veoma važno što će fudbalski kamp "Koroman" biti organizovan za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada će cjelokupna svjetska javnost biti usmjerena na fudbalska zbivanja.

On je zahvalio Koromanu što poslije veoma uspješne fudbalske karijere nije zaboravio krajeve iz kojih je potekao i što se odlučio da svoj kamp organizuje na Jahorini.

"Veoma je važno što će na Jahorini, zahvaljujući Koromanu, biti prisutna velika fudbalska imena iz Crvene zvezde i Partizana i što će vrhunski treneri raditi sa polaznicima kampa. Mislim da to daje posebnu težinu organizaciji ovog turnira", istakao je Vuković.

Naglasio je da će Gradska uprava i finansijski pomoći ovaj fudbalski kamp, tako što će određenoj djeci sa područja grada platiti učešće. Prema njegovim riječima, Gradska uprava usvojila program promocije turističkih kapaciteta tokom trajanja kampa i za sve učesnike biće obezbijeđen obilazak turističkih potencijala Istočnog Sarajeva.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva otkrio je da je sa Koromanom razgovarao i o organizaciji revijalne fudbalske utakmice između veterana "Crvene zvezde" i "Partizana", koja bi trebalo da se odigra 1. jula u dvorani "Peki" na Palama.

"Mislim da će to biti događaj koji zaslužuje veliku pažnju građana Istočnog Saraje i da će ljudi sa zadovoljstvom doći da vide Savu Miloševića, Mateju Kežmana, Vladimira Petrovića Pižona, ali i mnoga druga velika fudbalska imena", dodao je Vuković, izrazivši uvjerenje da će doći do odigravanja te utakmice.

Koroman je istakao da će kamp biti organizovan na visokom nivou, te da očekuje veliki odziv mladih i perspektivnih fudbalera iz više zemalja. On je najavio da će promoteri kampa biti Mateja Kežman, Milan Lane Jovanović, Perica Ognjenović, Saša Ilić, Nenad Jestrović, Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić,Zdravko Borovnica, Ivica Kralj, te direktori omladinskih škola "Crvene zvezde" Dragan Mladenović i "Partizana" Vanja Radinović.

Koroman je rekao da je, osim grada Istočno Sarajevo, organizaciju kampa podržalo i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, brojni gradovi i opštine iz Srpske, te izrazio nadu da će kamp postati tradicionalan.

Program kampa zasnovan je na najnovijim metodama sticanja fudbalskih vještina i znanja, a sa djecom će raditi najbolji fudbalski treneri iz regiona za odgovarajući uzrast. Osim stručnog i sportskog dijela, kamp, koji je namijenjen djeci od šest do 16 godina, pružiće mogućnost druženja, timskog rada i zabavnog programa.

Kamp će biti organizovan na Jahorini od 1. do 7. jula. Koroman je rođen na Palama, igrao je za "Crvenu zvezdu", OFK "Beograd", "Radnički", pet godina je igrao u Rusiji, a bio je i član nekadašnje reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC