• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupe Inter pa im dosadi za godinu-dve...

Autor mondo.rs

Samo 22 meseca nakon što im je Tohir preprodao akcije i uveo na "Meacu", biznismeni iz kompanije "Suning" odlučili su da im je dosta.

Malo su se poigrali sa slavnim klubom, pa se predomislili...

Kineska kompanija "Suning", samo 22 meseca nakon što je postala većinski vlasnik fudbalskog giganta Intera, namerava da ode iz Milana, ali… U ovom trenutku niko nije zainteresovan da preuzme klub iz Milana za 600 miliona evra, prenosi "Korijere dela Sera".

Kineski vlasnici, koji drže 68,55 odsto akcija kluba, žele da se povuku iz kluba zbog velikih problema sa finansijskim fer-plejom UEFA, kao i zbog slabih rezultata.

Ako pitate Interiste, oni bi svakako najviše voleli da se Morati vrati na "Meacu", na kojoj je boravio svaki dan od 1995. do 2013. godine, baš kao i njegov otac Anđelo koji je bio prvi čovek kluba od 1955. do 1968. godine.

Odnos na relaciji Kina - Italija dodatno se pogoršao kada su trener Fabio Kapelo i direktor Valter Sabatini dobili juče otkaze u "bratskom" Đangsu Suningu (u koji je zimus otišao napadač Crvene zvezde, Ričmond Boaći), a uz to Kinezi nameravaju da se okrenu drugim projektima.

Italijanski list piše da će se teško pronaći novi vlasnici, spremni da plate 600 miliona evra i preuzmu trostrukog prvaka Evrope

Pored "Suning" grupe, 31,05 odsto deonica Intera drži indonežanski biznizsmen Erik Tohir, odnosno njegova kompanija "Internacional Sports Capital".

Dugogodišnji legendarni vlasnik Intera i veliki navijač tog kluba, Masimo Morati, prodao je u oktobru 2013. godine 70 odsto akcija Tohiru i njegovim partnerima, Handiju Soeteđu i Rosanu Roeslaniju za sumu od 250 miliona evra (mada je dug kluba u to vreme iznosio oko 200 miliona).

Tohir je učestvovao sa 60 odsto, a njegovi saradnici sa po 20 odsto u poslu koji je uzdrmao i Milano i Italiju. Mesec dana kasnije, Morati je na skupštini "nerazura" prepustio mesto predsednika Tohiru i pristao da postane počasni predsednik kluba, ali se tri godine kasnije predomislio i povukao razočaran načinom na koji je Indonežanin upravljao Interom.

Iste godine, u junu 2016, Tohir je preprodao deo akcija kineskim biznismenima iz "Suninga", ali ostao predsednik sa nešto više od 30 odsto udela u vlasništvu.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC