• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Mađarska i Njemačka umjesto Ukrajine?

"Vjerujemo u Ukrajinu, ali tu su Mađarska i Nemačka da pomognu", rekao Mišel Platini.

 EP: Mađarska i Njemačka umjesto Ukrajine? Izvor: MONDO

Mišel Platini nikada nije priznao, ali se vjerovatno sto puta pokajao što je organizaciju narednog Evropskog prvenstva prepustio Poljskoj i Ukrajini. Ovo se prvenstveno odnosi na bivšu sovjetsku republiku…

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) izjavio je da bi Njemačka ili Mađarska mogle da budu zamoljene da organizuju pojedine utakmice Evropskog prvenstva 2012. godine, ako Ukrajina ne bude bila spremna do tada.

Evropsko prvenstvo 2012. godine trebalo bi da zajednički organizuju Poljska i Ukrajina u kojoj kasne radovi na stadionima i infrastrukturi.

Poljska i Ukrajina bi trebalo da najbolje evropske selekcije ugoste na po četiri stadiona. Platini je, međutim, na sajtu Fudbalskog saveza Njemačke objavio da bi Poljska u teoriji mogla da utakmice organizuje na šest stadiona.

Njemačka ili Mađarska bi u tom slučaju mogle da pomognu obezbjeđivanjem dva stadiona.

Konačnu odluku o tome da li će Ukrajina biti domaćin Evropskog prvenstva trebalo bi da bude donijeta do kraja juna.

Platini je zato prošlog mjeseca razgovarao sa predsjednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem čijoj je zemlji postavio rok od dva mjeseca da postavi stvari na svoje mjesto.

Predsjednik UEFA, ipak, još insistira na tvrdnji da UEFA nema rezervni plan u slučaju raskida saradnje sa Ukrajinom, jer bi to značilo "da nema vjere u plan A".

"To, ipak, ne znači da ne bismo mogli da reagujemo. Ako se logistički problemi nastave u Ukrajini pronaći ćemo drugi način", kazao je Platini.

"Jedna mogućnost je da se utakmice u Poljskoj igraju na šest stadiona. A UEFA bi možda mogla da zamoli Mađarsku ili Njemačku da uskoče sa dva stadiona. Međutim, da podvučem još jednom: i dalje ne razmišljamo o tome. Vjerujemo u Ukrajinu", dodao je Platini.

Trenutno su u Ukrajini zaustavljeni radovi na stadionu u Lavovu, a kasni i obnova objekta u Kijevu. Turnir se, prema riječima Platinija, neće igrati u Ukrajini ako stadion u Kijevu ne bude bio spreman.

Njemački časopis Kiker objavio je, ne navodeći izvor, da će domaćini turnira u Ukrajini biti samo Kijev i Donjeck, dok će Lavov i Harkov biti izostavljeni.

(Beta, MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC