• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu zabranjeno raspolaganje stadionom

Ministarstvo odbrane Srbije potvrdilo da je naslijedilo spor oko vlasništva nad bivšim stadionom JNA, a sud donio privremenu mjeru.

 Partizanu zabranjeno raspolaganje stadionom Izvor: MONDO

List "Danas" prenosi da je Ministarstvo odbrane Srbije pokrenulo sudski postupak za vraćanje Partizanovog stadiona u svoj posjed.

U Ministarstvu odbrane potvrdili su da postoji sudski spor sa Partizanom oko vlasništva nad stadionom, ali naglašavaju da je riječ o naslijeđenom sporu koji je pokrenut još 1995. godine.

Nekadašnji Stadion JNA svojevremeno je, odlukama visokih državnih organa, prebačen u vlasništvo Partizana, što Ministarstvo nastoji da ospori kao nelegalnu i nelegitimnu odluku.

Izvor lista navodi da sudski postupak već ima prve posljedice - Partizan je prije petnaestak dana obavješten da je sud donio privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom tog kluba, odnosno zabranu prodaje nepokretnosti ili promjene njihove namjene.

Krugovi bliski Partizanu navode da je postupak koji je pokrenulo Ministarstvo "udar na Partizan" koji može imati dalekosežne posljedice.

Odluka o tome da se nepokretnosti u vlasništvu Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu ustupe bez naknade donijeta je 1990. godine, u vrijeme kada je savezni sekretar za narodnu odbranu bio general Veljko Kadijević, kažu u Ministartsvu odbrane.

(FoNet, MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC