• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bane Ivanović: Slavili smo sa Romanom

Nije Nemanja Vidić. Sada su Branislav Ivanović i Nemanja Matić. U svakom slučaju, na engleskom tronu i dalje ima Srba.

 Bane Ivanović: Slavili smo sa Romanom Izvor: MONDO

Čelsi je prekinuo dominaciju Mančester junajteda i poslije pet godina ponovo postao šampion. Velike zasluge za uspjeh pripadaju i srpskom reprezentativcu Branislavu Ivanoviću, standradnom desnom beku "plavaca" sa Stamford bridža.

"Osjećaj je fenomenalan! Za sve u klubu ovo je veliki uspjeh, jer smo osvojili titulu u sezoni koja je bila izjednačena, a konkurencija je bila jača nego ikad. Posebnu draž svemu dala je neizvjesnost, kao i uzbudljivo posljednje kolo", istakao je Ivanović u razgovoru za "Novosti".

Do četvrte titule u istoriji Čelsi je stigao poslije rekordne pobjede - Vigan je demoliran na Stamford bridžu sa čak 8:0.

"Utakmica je nosila veliku dozu nervoze jer smo znali da u nju staje cijela sezona. Međutim, kad smo poveli, sve je bilo lakše, i pobjeda od 8:0 predstavlja najbolji mogući završetak uspješne sezone koja nam je zasluženo pripala. Pobijedili smo sve rivale iz velike četvorke i postali prvaci bez mrlje".

Drago mu je što pred golom Vigana nije stajao saigrač iz reprezentacije, Vladimir Stojković.

"Razgovarao sam sa Stojketom, i iz ove perspektive mi je drago što nije branio. Međutim, uvjeren sam da Vigan ne bi primio osam golova da je on bio među stativama. Što je najvažnije, vratio se ovog proljeća, stekao kakav-takav kontinuitet pred Mundijal".

Ivanović je na terenu bio do 60. minuta, a u 70. je umjesto Frenka Lamparda u igru ušao još jedan Srbin, mladi Nemanja Matić.

"Matke je oduševljen, imao je čast da zaigra u posljednjem kolu, i to je potvrda da se na njega najozbiljnije računa u narednoj sezoni. Ima kvalitet, on je pravi igrač za Čelsi".

Po završetku utakmice Deko, koji nije igrao, oteo je Banetu iz ruku srpsku trobojku.

"Deko je super tip. Radovali smo se i želeo je da vidi kako izgleda naša zastava. Uzeo je, pogledao i odmah nam je vratio".

Ivanović je prenio i utiske sa proslave.

"Sve je bilo super, slavili smo na stadionu s porodicama. Bio je prisutan i Roman Abramovič, radovao se s nama. Svi smo srećni jer je ovo uspjeh cijelog kluba, ali smo već okrenuti narednom zadatku, a to je osvajanje FA kupa".

U finalu FA kupa Čelsi će igrati sa Portsmutom, koji je ispao iz Premijer lige, a koji se suočava sa ogromnim finansijskim problemima.

"U subotu na Vembliju nas čeka teška utakmica protiv kvalitetne ekipe koja je ispala zbog klupskih problema. U Engleskoj je FA kup izuzetno cijenjen i oni će dati sve da ga osvoje. Ali, naš motiv je još veći, jer želimo da ispišemo najsvjetlije stranice istorije Čelsija pošto klub nikad nije osvojio duplu krunu. Vjerujemo da smo mi ta generacija".

Sjajni srpski bek , bez dileme, igra najbolju sezonu u karijeri.

"Osvojio sam prvu titulu, izabran sam u idealni tim Premijer lige, ali sam svjestan da uvijek može bolje. To ostavljam za narednu sezonu u kojoj će cijeli tim imati još veću obavezu, jer je teže ostati na vrhu nego doći do njega. Takođe, Evropa će biti naš veliki motiv, pošto je eliminacija iz Lige šampiona rana koja, istina, manje boli s titulom u rukama", zaključio je Branislav Ivanović.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC