• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Eh, da sam se miješao u struku

Predsjednik Vojvodine najavljuje kazne, kritikuje Milana Đuričića i žali što se nije miješao u trenerski posao.

 Butorović: Eh, da sam se miješao u struku Izvor: MONDO

U Vojvodini su na početku sezone maštali o tituli, tvrdeći da to nije samo maštarija. U finišu sezone su se nadali da mogu da osvoje trofej, ali su zasluženo ubjedljivo poraženi od Crvene zvezde u finalu Lav Kupa Srbija (0:3).

Na kraju, "lale" su ponovo imale razočaravajuću sezonu.

"Sa ovakvim, odličnim timom koji Vojvodina ima, umjetnost je napraviti loš rezultat", kaže predsjednik kluba, Ratko Butorović, a prenose "Novosti".

"Istina je, mijenjali smo trenere da bi bilo još bolje, a neka se javi stručnjak kojem smo se miješali u posao. Jedino smo Stepanoviću jesenas sugerisali da 'baca u vatru' Danijela Aleksića, zvanično najvećeg talenta srpskog fudbala", nastavio je Butorović.

"Normalno je pogriješiti, ali nije sve tako katastrofalno. Samo neuspješno. Pogledajte gdje smo bili prije par godina, borili smo se za opstanak. U vrijeme dok sam ja na čelu kluba, dva puta smo igrali finale kupa, a prije toga takođe dva puta. Gdje se griješilo svih tih godina?"

Neosporno je, međutim, da Vojvodina ima kvalitetne igrače, a na tabeli zauzima tek peto mjesto. Jedina šansa za izlazak u Evropu joj je da Crvena zvezda osvoji titulu, ali je Partizan znatno bliži tom cilju.

"Pojačanja su bila vrhunska, od Merebašvilija, najboljeg igrača Gruzije, preko Adamsa, svrstanog u 30 najvećih svjetskih talenata, do Bilbije. Te igrače su tražili i veliki inostrani klubovi. Jesu li oni uz Tadića, Đurovskog, Medojevića, Vulićevića... zaboravili da igraju fudbal? Tvrdim da imamo najbolji igrački kadar u Srbiji i isto tako vrhunske, najbolje uslove za rad. Gdje su tu struka, treneri, direktori, rukovodstvo?! Pitajte stručnjake".

Priznaje da je i sam pravio greške.

"Najveća mi je greška što sam vjerovao i nisam se miješao u sportskom dijelu, iako sam najavio da ću to činiti. Sa pozicije predsjednika tvrdim da je uprava obezbijedila sve uslove, po svjetskim standardima za nesmetano funkcionisanje kluba. Nisam ja dovodio trenere, već struka, ali i navijači u posljednjem slučaju. Nisam ni trener ni sportski direktor. Nezadovoljan sam što nismo osvojili kup i smatram da je tragedija što Vojvodina nije u Evropi".

Ima šta Butorović da kaže i na račun trenera Milana Đuričića.

"Ne želim nikoga da prozivam, ali mogu da konstatujem sramno odigrano finale kupa. Ujedno ne mogu da shvatim da neko u ime Vojvodine, koja je gospodski klub, prijeti rivalu kao što su Zvezda ili Partizan, umjesto da sportski najavi svoje želje i ambicije. To više nećemo dozvoliti. Poraz od Rada, zbog kojeg smo ostali i bez četvrte pozicije, ogroman je problem".

Naravno, poslije rezultata kakvi su ostvareni, biće kazni.

"Biće svega, vjerujte mi. Pa svi oni su se poigrali ugledom kluba. Svi su imali odriješene ruke, punu podršku uprave i moju lično. Bacili smo sve karte za kup, otvorili klupsku kasu za nagrade, sveukupno sa plasmanom oko 300.000 evra. Pa to ni Bajern ne plaća. Svi znaju da naprave ugovor, a niko ne želi da položi garancije", zaključio je Bata Butorović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC