• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugalci modernizuju Zvezdin stadion?

Crvena zvezda bi za tri-četiri godine mogla da ima znatno moderniji stadion, sa brojnim pratećim objektima.

 Portugalci modernizuju Zvezdin stadion? Izvor: MONDO

U izjavi za klupski sajt o projetku je govorio generalni sekretar Zvezde, Andrija Kleut:

"To je trenutno idejni projakat koji je portugalski konzorcijum iznio pred rukovodstvo kluba. Mi smo to predstavili gradskoj Skupštini kao jedan od mogućih projekata. On podrazumijeva renoviranje Zvezdinog stadiona, a renoviranje bi se odvijalo fazno, tako da bi stadion mogao da se koristi za domaće i evropske utakmice. Sa lijeve i desne strane gradio bi se poslovni prostor, stambeni prostor, tržni centar", objasnio je Kleut.

"To je period od tri, četiri godine ukoliko dođe do realizacije projekta. On podrazumjeva prije svega regulisanje kompletne papirologije. Stadion bi bio jedan od najmodernijih ne samo ovde,već u čitavom regionu i ovom dijelu Evrope", dodao je Kleut.

On vjeruje da je realno da projekat bude izveden u predviđenom roku.

"Svi želimo da taj period bude realan. U igri je puno faktora. Ono što je na nama - mi ćemo se potruditi da odradimo maksimalno. Bitno je da se što prije napravi dobra finansijska konstrukcija. Ovo je Zvezdin projekat i nebitno je da li ga je ova uprava pokrenula, on je jednostavno u funkciji jedne nove Zvezde", nepomenuo je Kleut.

Podsjetimo, ambasador Portugala u Srbiji Luis de Sampaio u ponedeljak je govore'i na konferenciji "Sportska infrastruktura, evropski investicioni ciklus" izjavio da se nada "da će u skorijoj budućnosti biti postignut dogovor između predstavnika dvije zemlje oko investiranja u jedan domaći sportski klub i fudbalski stadion".

Domaća štampa prenosi da bi nosilac posla trebalo da bude portugalska kompanija Sonae Siera, koja posjeduje 52 šoping centra u evropi i južnoj americi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC