• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Ko seli u niži rang?

Tri kola prije kraja, Modriča je jednom nogom u Prvoj ligi Republike Srpske, dok će se drugi putnik u niži rang tražiti između Laktaša, Čelika, Slavije i Travnika.

 PREMIJER BiH: Ko seli u niži rang? Izvor: MONDO

Laktaši sa 28 bodova i Čelik sa bodom više najugroženiji su među ova četiri tima, ali je do kraja sve moguće, osim da "uljari", koji su bili šampioni prije dvije godine, naprave senzaciju i opstanu u Premijer ligi BiH.

Prošlo 27. kolo Premijer lige donijelo je poraze svih timova iz opasne zone, a najgore je prošla Slavija, koja je na svom stadionu deklasirana od ekipe Sarajeva (4:0).

"Sokolovi" u narednom kolu gostuju u Laktašima u jednom od direktnih dvoboja za opstanak, a kakav god bio rezutat, Čelik u Zenici moraće da pobijedi "rasterećenu" Zvijezdu, koja je osigurala nastup u eliti i naredne sezone.

Teži zadatak imaće Travnik koji na "Piroti" dočekuje Široki Brijeg, koji se nada učešću u Evropi.

Sarajevski mediji prenose da će vjerovatni rasplet biti takav da se Laktaši pridruže Modriči u preseljenju u Prvu ligu RS, a evo i zašto...


Dobar raspored je definitivno na strani Travnika koji i ako ne pobijedi kući Širokog vikend poslije toga ima lako gostovanje kod Modriče gdje bi mogao iskoristiti drugu meč loptu kada je borba za opstanak u pitanju. U istom kolu bi laku pobjedu trebala slaviti i Slavija koja će na svom terenu ugostiti Leotar.

Ako savlada Trebinjce, Slavija opstanak kolo prije kraja neće imati jedino ako Laktaši iznenade Željezničar na Grbavici... Nije teško zaključiti da tim Dragoslava Stepanovića nije mogao izabrati gore mjesto i vrijeme za "vađenje", dok će u isto vrijeme Čelik biti gost Zrinjskog.

Čak i ako Laktaši iznenade Želju, a Čelik izgubi u Mostaru, tim iz Zenice bi u posljednjem kolu na "Bilinom polju" imao priliku da u niži rang pošalje Slaviju. Tada bi mu za spas bila potrebna pobjeda od dva gola razlike da bi imao bolji međusobni skor od "sokolova".

Ali, da bi utakmica Čelik - Slavija direktno odlučivala o opstanku, Laktašani moraju da osvoje barem bod na Grbavici, što je vrlo teško, obzirom da će ekipa Amara Osima željeti bodove za ovjeru titule.

Tako da će u posljednjem kolu vjerovatno jedino Čelik tražiti pobjedu za opstanak, a Slavija će biti rasterećena...

Dakle, ako Laktaši opstanu u Premijer ligi BiH, biće to u najmanju ruku iznenađenje, ali ipak, "lopta je okrugla" i za potvrdu te tvrdnje moraćemo da sačekamo 29. maj, kada je na programu posljednje kolo.

KO S KIM DO KRAJA?

PAROVI 28. KOLA, 15. MAJ

ČELIK - Zvijezda
TRAVNIK - Široki
LAKTAŠI - SLAVIJA

PAROVI 29. KOLA, 22. MAJ


SLAVIJA - Leotar
Zrinjski - ČELIK
Modriča - TRAVNIK
Željezničar - LAKTAŠI

PAROVI 30. KOLA, 29. MAJ:

ČELIK - SLAVIJA
LAKTAŠI - Rudar
TRAVNIK - Zvijezda

TRENUTNA TABELA:
12. Travnik 33, Slavija 32, Čelik 29, Laktaši 28, Modriča 24...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC