• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SD Partizan: Stadion je naš!

Generalni sekretar Sportskog društva Partizan tvrdi da spor sa Vojskom oko vlasništva nad stadionom u Humskoj 1 traje već 13 godina.

 SD Partizan: Stadion je naš! Izvor: MONDO

Iako su sve dosadašnje odluke suda bile na strani crno-bijelih, taj spor je ostao aktuelan, a crno-bijelima nije jasno zbog čega je to pitanje pokrenuto u javnosti baš ovih dana...

"Mi smo preuzeli stadion od vojske 1990. godine. U dokumentu piše 'JNA - država', jer je država vlasnik nekretnina armije. Vojska je praktično željela da se ratosilja objekta koji joj je samo donosio trošak", rekao je Milan Obućina za "Večernje novosti".

"Od tada do danas, kada smo preuzeli objekat, mnogo toga smo uložili u njega, što se lako može provjeriti".

Prva tužba vojnih vlasti upućena je 1997. godine.

"U razgovoru koji smo tada imali, ne sjećam ko je bio predstavnik Ministarstva, kada smo u neformalnoj priči postavili pitanje povoda te tužbe, rečeno nam je: 'Znate, imamo pritisak unutar vojske. Partizan se privatizuje, a nekoliko hiljada vojnih lica nema stanove'".

Obućina kaže da je Partizan izlazio kao pobjednik sa svih sudskih ročišta.

"Ili predstavnik vojske nije dolazio na ročišta ili smo dobijali, jer smo valjano uradili cio postupak. Odjednom, prošle godine smo dobili rješenje o privremenoj mjeri dok se ne okonča proces. To znači da ne možemo ništa da gradimo na stadionu, ni da ga stavimo pod hipoteku dok se postupak ne završi. Poštujemo odluku suda i vjerujemo u državu, jer su svi argumenti na našoj strani".

Partizan je uveden u knjige kao vlasnik stadiona u Humskoj 1.

"Pregovori sa vojskom su vođeni tokom osamdesetih godina, dugo su trajali i okončani su u aprilu 1990. Armija nije ulagala u stadion, jer je već tada bila u oskudici i nije imala interesa da svakodnevno troši novac na održavanje objekta. Svi učesnici tih razgovora su davno dali izjave o svemu", zaključio je Milan Obućina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC