• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojska i Partizan uskoro na sudu

Suđenje po tužbi Ministarstva odbrane protiv Sportskog društva Partizan, zakazano je za 9. jun pred Višim sudom u Beogradu.

 Vojska i Partizan uskoro na sudu Izvor: MONDO

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je da je spor koji je pokrenut još 1997. godine pred Drugim opštinskim sudom, prešao je 1. januara 2010. u nadležnost Višeg suda, poslije uspostavljanja nove pravosudne mreže.

Ministarstvo odbrane je 20. marta 2007. godine obnovilo tužbu protiv SD Partizan, prethodno podnesenu 19. novembra 1997.

Tužba je podnijeta radi utvrđivanja ništavosti pravnog dejstva ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, koji je 28. marta 1990. zaključen između tadašnjeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu i JSD 'Partizan'.

Ugovor se odnosi na fudbalski stadion, veslački klub, odbojkaški i košarkaški teren na Kalemgdanu.

Tokom obnovljenog postupka, Drugi opštinski sud je 8. jula 2009. donio privremenu mjeru kojom je Partizanu određena zabrana raspolaganja i otuđenja svih pomenutih objekata, do pravosnažnog okončanja ovog postupka.

Okružni sud u Beogradu odbio je 7. oktobra prošle godine žalbu Partizana i potvrdio odluku Drugog opštinskog suda o privremenoj mjeri.

ŠUTANOVAC: Rješićemo problem

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izrazio je uvjerenje da će sa Sportskim društvom Partizan biti postignut adekvatan dogovor u vezi sa imovinom tog društva, koja je nekada pripadala vojsci.

"Taj problem postoji više u javnosti, a manje u realnosti", rekao je Šutanovac novinarima povodom tužbe iz 1997. godine.

On je dodao da Ministarstvo odbrane sarađuje sa svim sportskim društvima i da je "razvoj sistema odbrane u velikoj mjeri zasnovan na razvoju sporta i omladine".

Šutanovac je podsjetio da neke razvijene zemlje, poput Austrije, čak imaju objedinjena ministartva odbrane i sporta.

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC